Hoe moet je een heftruck band vervangen?

Hoe moet je een heftruck band vervangen?

Welke heftruckbanden je ook onder je heftruck hebt; zorg ervoor dat je deze tijdig vervangt. Te lang doorrijden met oude heftruckbanden kan er namelijk toe leiden dat je heftruck niet meer goed functioneert. Het werk kan dan niet meer goed worden uitgevoerd, bovendien lopen chauffeurs hierdoor veiligheidsrisico’s.

Soorten heftruckbanden

Luchtbanden zorgen voor veel comfort omdat ze schokken op kunnen vangen. Rijden op oneffen ondergronden met een heftruck op luchtbanden is geen enkel probleem. Luchtbanden zorgen er ook voor dat de lading veilig vervoerd kan worden, tevens zullen chauffeurs geen fysiek ongemak ondervinden van het rijden op luchtbanden. Massieve banden zijn geschikt voor heftrucks die op vlakke en harde ondergronden rijden. Deze banden hebben in verhouding tot hun draagvermogen een klein oppervlak en zijn hiermee bij uitstek geschikt voor industriële transportvoertuigen. Volrubberbanden combineren de goede eigenschappen van luchtbanden en massieve banden.

Hoe kun je heftruckbanden vervangen?

Het soort heftruckband is bepalend voor de manier waarop de banden verwisseld moeten worden. Luchtbanden kun je goed vergelijken met een band van een kleine trekker. Met enige technische kennis zou je dit zelf kunnen doen. Voor andere soorten heftruckbanden is speciale apparatuur nodig, waardoor het verstandig is om dit over te laten aan een specialist. Heftruck banden vervangen bestaat uit een aantal stappen. De eerste stap is het demonteren van de velgen. Vervolgens worden de oude banden verwijderd van de velgen. De volgende stap is dat er steeds een nieuwe heftruckband op een velg wordt aangebracht. Er wordt hiervoor een pers gebruikt, waarmee de band om de velg worden geperst. Vervolgens kunnen de velgen, voorzien van nieuwe heftruckbanden, weer op de heftruck worden gemonteerd. De heftruck kan nu weer in gebruik worden genomen.

Tijdig vervangen heftruckbanden

Wacht niet te lang met het vervangen van je heftruckbanden. Boxtyre is een specialist op het gebied van heftruckbanden en vervangt deze op professionele wijze. Te lang doorrijden met versleten banden kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de heftruck niet meer goed in balans is. De heftruck kan hierdoor scheef komen te staan, waardoor lading eraf kan vallen. Ook kan een heftruck met versleten banden gaan trillen wat eveneens kan leiden tot problemen met het vervoeren van lading. Wacht niet te lang en vervang tijdig je heftruckbanden.