Welke schoenen draagt de modebewuste man in de zomer?

Welke schoenen draagt de modebewuste man in de zomer?

Ben jij een man die er goed uit wil zien? Niet alleen fysiek, maar ben je ook bewust bezig met je kleding in ieder seizoen? Dan wordt het nu tijd om aandacht te schenken aan het schoeisel voor komende zomer, binnen een paar maanden is het namelijk alweer zo ver. In de zomer genieten we van de zon, van die heerlijke hoge temperaturen en dat fantastische buitenleven. Wist je dat er trouwens voor de man voor iedere zomerse gelegenheid wel een ideale schoen te krijgen is? Wij hebben de belangrijkste soorten schoenen voor de zomer, voor je op een rijtje gezet!

Loafers

Als je deze zomer wilt gaan voor stijlvolle schoenen die je bij meerdere gelegenheden kunt dragen, ga dan voor loafers. In de zomerperiode is het vaak wat warmer, waardoor we sneller last kunnen krijgen van zweetvoeten, zeker als we zomers nog best wat meters maken overdag. Als je kiest voor loafers, kies je voor lage instappers, die heerlijk luchtig zijn. Loafers worden vaak ook gedragen op kantoren waar het best iets meer casual mag zijn. Maar loafers passen zomers ook prima bij een elegante en zelfs chique outfit. Je kunt ze dan ook prima aantrekken naar bijvoorbeeld een bruiloft of een receptie. Loafers heren bestellen doe je natuurlijk gewoon online. Gemakkelijk vanaf de bank en je hebt ze snel in huis. Ben je op zoek naar een specifieke kleur loafers? Bijvoorbeeld witte heren loafers of misschien wil je wel gaan voor zwarte heren loafers? Ook die ga je online zeker vinden!

Soorten loafers

Er zijn verschillende soorten loafers waar je voor kunt gaan, bijvoorbeeld de penny loafer, te herkennen aan de leren band die dwars over de wreef loopt. Ook is er de opvallende tassel loafer (met decoratieve kwast) en de driving loafer. Deze laatste variant is overigens gemaakt voor bestuurders van dure auto’s. Ook kun je gaan voor de mocassin loafers, dit zijn instappers die welleswaar lijken op de reguliere loafers, maar voor dit schoeisel wordt ander materiaal gebruikt zoals bijvoorbeeld leer dat afkomstig is van de huid van bijvoorbeeld een bizon of hert. In deze loafers zijn ook materialen te vinden als konijnenvacht. Weer eens wat anders!

Clogs instappers

Je kunt als man ook gaan voor clogs instappers. Hiermee kies je voor heerlijk zittende schoenen die lekker luchtig zijn in de zomer. Ze hebben een ronde neus en zijn open aan de achterkant. Je raadt het al; deze schoenen zijn familie van de klompen, alleen zijn deze clogs veel stijlvoller. Ze bieden overigens wel hetzelfde draagcomfort als de oer Hollandse klompen en je voeten blijven er zomers heerlijk koel in. Optimaal comfort, zeer stijlvol en gegarandeerd eens iets anders!