3 redenen om op een speed pedelec naar je werk te gaan

3 redenen om op een speed pedelec naar je werk te gaan

Ben jij een man die wel zin heeft in iets nieuws? Bijvoorbeeld een vervoersmiddel waarmee je voortaan sportief en filevrij op je werk kunt komen? Ga dan voor een speed pedelec! Met deze elektrische fiets combineer je sportiviteit met gemak en ben je ook nog eens vaker buiten. Wat een speed pedelec precies is en wat de belangrijkste voordelen hiervan zijn? Dat lees je hieronder!

Wat is een speed pedelec?

Een speed pedelec is een elektrische fiets met trapondersteuning, die maximaal vijfenveertig kilometer per uur mag rijden. De fiets wordt ook weleens een speedbike genoemd, omdat hij harder kan fietsen dan de normale elektrische fiets. Het is het ideale vervoersmiddel als je graag op de fiets naar je werk wilt gaan, maar dit wel wilt doen op een comfortabele, snelle manier. Met de speed pedelec, rij je op het bromfietspad, als deze er niet is, mag je op de rijbaan binnen de bebouwde kom rijden. Voor de speed pedelec, heb je bromfietsrijbewijs ‘Am’ nodig en een helm. Een speed pedelec kun je het beste aanschaffen bij een erkende fietsenwinkel, waar je kunt rekenen op kwaliteit en vakkennis, bijvoorbeeld bij e-bike fietsenwinkel Maassluis. Jij gaat toch ook voor zekerheid?

Nooit meer file

Kom je vaak chagrijnig thuis, omdat je alweer in de file gestaan hebt? Met een speed pedelec sta je nooit meer in de file. Je rijdt met deze elektrische fiets namelijk op het bromfietspad, waardoor je niets meer te maken hebt met files. Hierdoor weet jij voortaan ook van tevoren precies, hoe lang je gaat doen over een bepaalde afstand. En je kunt altijd doorrijden, heerlijk toch?

Sportief en snel

Het fijne van een speed pedelec is, dat je sportiviteit en snelheid kunt combineren. Je trapt zelf bij deze elektrische fiets, maar daarnaast krijg je veel elektrische ondersteuning. Dit betekent dat je ook bij mindere weersomstandigheden zoals bij veel wind, je altijd kunt rekenen op het gemak van deze fiets. Doordat je tijdens het fietsen ook kunt kiezen voor weinig of geen ondersteuning, is het ook nog eens een hele goede work-out, ideaal om als man een betere conditie mee op te bouwen! 

Fit en energiek

Je zult merken dat je als je met de speed pedelec naar je werk gaat, je veel fitter en energieker aankomt. Hetzelfde geldt uiteraard ook, als je ’s avonds weer thuiskomt; een rit met de fiets in de buitenlucht zorgt voor verfrissing en geeft je nieuwe energie. Als je jezelf goed voelt en je meer energie hebt, zal dit ook ten goede komen van je werkprestaties. Misschien gaat je dit straks wel een promotie opleveren op je werk! Hiermee verdient deze speedbike, zichzelf ook nog eens terug! Speed pedelec proefrit? Dat is altijd mogelijk, na tien minuten proefrijden weet je zeker dat je deze speedbike wilt, gegarandeerd!