3 redenen om te sporten met een roeitrainer

3 redenen om te sporten met een roeitrainer

Sporten op een roeitrainer en benieuwd naar de belangrijkste redenen daarvoor? Het apparaat heeft het in de sportschool lastig gehad om aan populariteit te winnen, maar lijkt daar eindelijk in te zijn geslaagd. Steeds meer sporters maken er gebruik van en ook voor thuis is het om meerdere redenen een uitstekende keuze.

Wij zetten een paar belangrijke redenen om te sporten met een roeitrainer voor je op een rij: heel je lichaam trainen, oefening baart kunst, intensieve workout: efficiënt sporten.

Heel je lichaam trainen

De beste apparaten bieden je de mogelijkheid om heel het lichaam te trainen, zodat je daar op een gelijkmatige manier aan werkt. Dat is uiteindelijk effectiever dan wanneer je eerst je armspieren, dan je buikspieren en vervolgens je rugspieren traint. Juist door ze allemaal tegelijk aan te spreken zorg je voor een gezonde ontwikkeling van je kracht. Terwijl je bovendien de kans hebt om aan je conditie te werken en strakker te worden, zodat je alle voordelen eenvoudig met elkaar kunt combineren.

Het is een van de belangrijke redenen om te sporten met een roeitrainer (Verantwoord Afvallen zet hier de 10 beste op een rij). Je zorgt er daarmee namelijk voor dat je allerlei spieren aan moet spreken om de workout uit te kunnen voeren. Veel mensen hebben het idee dat de kracht vooral vanuit de armen komt. Ondertussen zijn de buikspieren en de rugspieren net zo belangrijk, zodat je vanuit je kern de benodigde kracht kunt leveren. 

Oefening baart kunst

De roeitrainer is een typisch voorbeeld van een apparaat waar je even de tijd voor moet nemen, om die goed te leren kennen. Ironisch genoeg is dat voor veel mensen een van de redenen om hierop te sporten. Het geeft aan dat je alleen met de juiste techniek goede resultaten kunt behalen. Daardoor is het apparaat in de sportschool nog altijd niet de populairste en kun je daar ook thuis relatief voordelig gebruik van maken. 

Het is een van de redenen om te sporten met een roeitrainer, omdat je daarop met veel oefening op een heel effectieve manier kunt sporten. Train eerst met een begeleider of laat iemand anders meekijken, zodat je jezelf de juiste techniek kunt aanleren.

Tip: sport je thuis en kijkt er niemand mee? Probeer jezelf te filmen, zodat je het terug kunt kijken en je jouw techniek kunt optimaliseren. (bron)

Intensieve workout: efficiënt sporten

Tenslotte is de intensiteit een van de redenen om te sporten met een roeitrainer. Je kunt daarop heel intensief aan de slag gaan, zodat je efficiënt sport. Je kunt in weinig tijd veel werk verzetten, waarmee je ervoor zorgt dat je spieren opbouwt en je best doet om af te vallen. Op die manier is de roeitrainer heel effectief, zowel wanneer je daar op de sportschool als thuis gebruik van maakt. Het is een heerlijke manier om te trainen, zodra je het apparaat goed onder de knie hebt en je goed weet hoe je daar gebruik van kunt maken.