Drie tips om juiste bureaustoel uit te kiezen

Drie tips om juiste bureaustoel uit te kiezen

Medewerkers op kantoor werken vaak acht uur of meer op hun bureaustoel. Af en toe lopen ze even weg naar het koffieapparaat of het toilet, maar dat is het vaak dan ook. Een verkeerde bureaustoel kan leiden tot zware fysieke klachten wat kan leiden tot tijdelijke uitval, maar zeker ook tot volledige uitval. Dit kan worden voorkomen. Kies dan ook altijd voor een ergonomische bureaustoel, die precies aansluit bij de wensen van de medewerker. De medewerker blijft hierdoor gezond en sterk.

Beschouw bureaustoel als maatwerk

Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat een medewerker geen fysieke klachten krijgt van het werken op kantoor. Als je een willekeurige stoel zou kiezen, is deze niet afgestemd op de medewerker. Ieder mens is namelijk uniek; een andere lengte, ander gewicht en andere zithouding. Door een stoel af te stemmen op de specifieke eigenschappen van de medewerker, kies je voor zekerheid. Kiezen van een bureaustoel is maatwerk.

Test verschillende bureaustoelen uit

Laat een medewerker verschillende stoelen uitproberen. Maak met een specialist eerst eens selectie van de stoelen die passen in het profiel van de medewerker. Deze stoelen kun je nu uit laten proberen. Er zijn stoelen die sterk meebewegen, andere stoelen zijn juist weer wat stugger en geven meer steun. Veel bureaustoelen kun je volledig op maat instellen, zoals de hoogte en de armsteunen. Laat er verschillende uittesten en ga voor degene waar de medewerker zich het beste bij voelt. Ook kun je enige vrijheid geven als het gaat om het design van de stoel. Uiteraard moet dit wel passen bij de gehele huisstijl van het bedrijf, maar als het daarin past, doe je medewerkers een groot plezier om deze keuzevrijheid te geven.

Zie een bureaustoel als een investering

Een tevreden medewerker zal betere prestaties leveren. Als je een verkoper binnendienst aan het werk hebt, wil je dat die zoveel mogelijk verkoopt. Een verkoper die tevreden is en zich sterk voelt, zal meer verkopen dan iemand die dit niet is. Door een medewerker te voorzien van een goede bureaustoel, zal hij beter in zijn vel zitten en uitgerust thuiskomen. Je zult merken dat goede bureaustoelen zullen leiden tot betere resultaten van het bedrijf.