Organiseer een sponsorloop op school voor het goede doel

Organiseer een sponsorloop op school voor het goede doel

Een sponsorloop is een leuke, sportieve en goede manier om geld in te zamelen voor het goede doel. Vaak rennen leerlingen van een basisschool of een middelbare school een bepaald aantal rondjes om per rondje een bedrag binnen te halen. Alle bedragen bij elkaar worden dan geschonken aan een goed doel naar keuze. Op die manier is een sponsorloop niet alleen een goede manier om geld in te zamelen, maar ook een manier om kinderen bewust te maken van bepaalde groepen in de samenleving die wel wat hulp of steun kunnen gebruiken.

Geld inzamelen voor de CliniClowns

Met een sponsorloop op school is het mogelijk om geld in te zamelen voor goede doelen zoals de CliniClowns. Het mooie initiatief van dit goede doel is op een sportieve manier te ondersteunen. De CliniClowns hebben het je makkelijk gemaakt, want er is een sponsorlooppakket te downloaden op hun website. Het downloaden van dit pakket is volledig gratis. In het pakket vind je een uitgebreid stappenplan voor de voorbereiding van het houden van een sponsorloop. Ook vind je een stempelkaart en een sponsorkaart om te printen. Natuurlijk is er ook informatie voor de ouders beschikbaar. Bovendien vind je een poster, een mooie oorkonde en tips voor de kinderen in het pakket. Om het pakket te downloaden hoef je alleen enkele gegevens in te vullen van de aanvrager en van de school. Gaat jouw school over op actie? Dan kun je een online actiepagina aanmaken. 

Het werk van de CliniClowns

De CliniClowns zijn een gevestigde orde in veel kinderziekenhuizen en zorginstellingen. En dat is met goede reden. De professionele clowns bezorgen al decennialang een lach op het gezicht van kinderen en ouderen met verdriet of pijn. En dat effect is wel degelijk belangrijk. Het is uit wetenschappelijk onderzoek bewezen dat het werk van CliniClowns in ziekenhuizen en zorginstellingen een positief effect heeft op het welzijn van de kinderen en ouderen. Er is vandaag de dag ook onderzoek gaande naar het inzetten van CliniClown bij mensen met dementie. Daar worden de CliniClowns nu al ingezet om mensen met dementie minder eenzaam te laten voelen. En wist je dat CliniClowns ook als afleiding bij het begin van een operatie of bij het zetten van vervelende prikken aanwezig zijn? Zo wordt de focus van een nare ingreep naar een vrolijke clown verlegt. Dat is natuurlijk heel fijn voor een kwetsbaar kind. 

Door te sporten voor de CliniClowns ondersteunt jouw school dit goede doel in het verrichten van hun mooie en belangrijke werk. Het houden van een sponsorloop op school is dus een goede manier om leerlingen aan het sporten te krijgen en om ze bewust te maken van de zorg voor mensen die het nodig hebben in de maatschappij.