Ga je naar Barcelona? Lees deze tips voor de perfecte citytrip!

Ga je naar Barcelona? Lees deze tips voor de perfecte citytrip!

Barcelona is een levendige en culturele stad in het noordoosten van Spanje. De stad staat bekend om zijn beroemde architectuur, levendige sfeer, en veelzijdige bezienswaardigheden. Een stedentrip naar Barcelona is een geweldige manier om de stad te verkennen en te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Er zijn veel dingen om te doen en te zien in Barcelona, dus het is aan te raden om van tevoren te plannen wat je wilt zien en doen. Hier zijn enkele suggesties voor dingen om te doen in Barcelona:

5x Wat te doen in Barcelona

Bezoek de Sagrada Família: de Sagrada Família is een indrukwekkende basiliek ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí. Het gebouw is nog steeds in aanbouw, maar het is al een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona. De Sagrada Família werd in 1882 ontworpen door de architect Francisco de Paula del Villar. Gaudí nam het project over in 1883 en maakte aanpassingen aan het ontwerp om het te laten aansluiten bij zijn eigen stijl. Gaudí werkte aan het gebouw tot aan zijn dood in 1926. Na Gaudí's dood werd het project voortgezet door zijn leerlingen en andere architecten, maar de bouw werd gestaakt tijdens de Spaanse Burgeroorlog. In de jaren 1950 werd de bouw hervat en sindsdien is er hard gewerkt om het gebouw af te maken. De verwachting is dat de Sagrada Família in 2026 zal worden voltooid. De Sagrada Família is een uniek en indrukwekkend gebouw, met een combinatie van gotische en modernistische stijlen. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona en een must-see voor iedereen

Maak een wandeling langs de Ramblas: de Ramblas is een beroemde straat in het centrum van Barcelona Spanien die bekend staat om zijn levendige sfeer en vele straatartiesten. Maak een wandeling langs de Ramblas en geniet van het bruisende stadsleven.

Bezoek het Park Güell: het Park Güell is een groot stadspark ontworpen door Antoni Gaudí. Het park is een unieke en kleurrijke plek met indrukwekkende architectuur en biedt prachtige uitzichten over de stad. Park Güell werd in 1900 gecommissioneerd door de rijke industrieel Eusebi Güell, die Gaudí opdracht gaf om een park te ontwerpen dat zou dienen als een exclusief woongebied voor rijke bewoners. Het park werd echter nooit voltooid en in 1914 werd het opengesteld voor het publiek. Park Güell bestaat uit verschillende delen, waaronder een grote centrale plaats, een speeltuin, en een park met tuinen en fonteinen. Het park is vooral bekend om zijn indrukwekkende architectuur, zoals de beroemde serpentinenmuur en het drakenhuis.

Bezoek het Museu Picasso: het Museu Picasso is een museum dat gewijd is aan de werken van de beroemde kunstschilder Pablo Picasso. Het museum heeft een indrukwekkende collectie van zijn werken en biedt een interessante kijk in het leven en de carrière van Picasso.

Loop ook eens binnen in de Boqueria markt: de Boqueria markt is een beroemde overdekte markt in het centrum van Barcelona. De markt is een levendige en kleurrijke plek waar je allerlei verse producten en specialiteiten kunt proeven en kopen.

Bezienswaardigheden omgeving Barcelona

Er zijn veel bezienswaardigheden in de omgeving van Barcelona die het bezoeken waard zijn. Hier zijn enkele suggesties voor bezienswaardigheden in de omgeving van Barcelona:

Montserrat is een indrukwekkende bergketen ten noordwesten van Barcelona. Het gebied is bekend om zijn unieke rotsformaties en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. De berg is ook de thuisbasis van het Benedenklooster van Montserrat, een belangrijke religieuze plaats. De Costa Brava is een gebied aan de Middellandse Zee ten noorden van Barcelona. Het gebied staat bekend om zijn mooie stranden en kustplaatsen, zoals Tossa de Mar en Cadaqués. De Costa Brava is een populaire bestemming voor een strandvakantie in Spanje. Girona is tot slot een stad in het noorden van Catalonië, op ongeveer een uur rijden van Barcelona. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis en culturele bezienswaardigheden.