Hoe contant geld uit de mode raakt en wat je moet weten over zijn vervangers

Hoe contant geld uit de mode raakt en wat je moet weten over zijn vervangers

In de huidige digital-first wereld behoort contant geld snel tot het verleden. Nu steeds meer mensen voor hun dagelijkse transacties overschakelen op credit- en debetkaarten, digitale portemonnees en andere betaalmethoden, is het niet moeilijk te begrijpen waarom contant geld steeds meer uit de gratie raakt. Maar hoe zit het met de vervangers? In deze blogpost verkennen we de opkomst van cryptocurrencies zoals Ethereum als een alternatieve vorm van valuta en hoe ze de toekomst van geld zouden kunnen vormgeven.

De neergang van contant geld

Het is geen geheim dat contant geld op zijn retour is. Volgens een studie van MarketWatch zijn traditionele valuta de laatste jaren gestaag afgenomen door de opkomst van alternatieve betaalmethoden zoals PayPal, Apple Pay, Google Pay, Venmo en andere digitale portemonnees. Het gemak dat deze diensten bieden heeft ze ongelooflijk populair gemaakt bij consumenten - zozeer zelfs dat ze nu verantwoordelijk zijn voor meer dan de helft (55%) van alle wereldwijde betalingen.

Bovendien wordt verwacht dat mobiele betalingen de komende jaren alleen maar populairder zullen worden naarmate de technologie zich verder ontwikkelt. Dit betekent dat contant geld in de toekomst nog minder gebruikt zal worden dan nu - iets wat enorme gevolgen heeft voor bedrijven over de hele wereld die afhankelijk zijn van fysieke valuta.

Cryptocurrencies zoals Ethereum

Een mogelijke vervanging voor contant geld is cryptocurrency - een soort digitale valuta die cryptografie gebruikt om transacties te beveiligen. Deze nieuwe vorm van geld biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele valuta; de belangrijkste daarvan is de privacy en veiligheid. Transacties via cryptocurrency kunnen bijna volledig anoniem zijn, omdat je tijdens het proces geen persoonlijke informatie hoeft te verstrekken (in tegenstelling tot het gebruik van een creditcard of bankoverschrijving). Bovendien zijn cryptocurrencies zoals Ethereum gedecentraliseerd, wat betekent dat er niet één enkele entiteit is die ze controleert - in plaats daarvan worden ze aangedreven door duizenden (of zelfs miljoenen) computers wereldwijd, waardoor het vrijwel onmogelijk is ze te manipuleren of ermee te knoeien. Kijk eens op anycoindirect voor meer informatie!

Hoewel het onduidelijk blijft hoeveel invloed cryptocurrencies zoals Ethereum kopen in de toekomst zullen hebben op ons financiële systeem, is één ding zeker: contant geld raakt snel uit de mode!Voor mannen die op de hoogte willen blijven van financiële trends (en vooruit willen komen!), is het begrijpen van cryptocurrencies zoals Ethereum misschien wel de sleutel tot succes in 2021 en daarna!