Hoe krijg je de perfecte grasmat?

Hoe krijg je de perfecte grasmat?

Als man wil je natuurlijk wel de perfecte grasmat in je tuin hebben liggen. Zeker voor mannen die van voetbal houden, is dit erg natuurlijk belangrijk. Hoe fijn is het als je met je vrienden een biertje aan het drinken bent en je krijgt complimenten over je strakke gazon? Een perfecte grasmat, hoeft eigenlijk niet eens zoveel moeite te kosten. Wij hebben een aantal tips voor je, waarmee jij straks de perfecte grasmat hebt liggen!

Zaaien

Voordat je een stuk grond in gaat zaaien, doe je er goed aan om dit stuk eerst goed te bemesten. Bemesten is het feitelijk je grond voorzien van voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen heeft het gras hard nodig om goed te kunnen groeien. Na het bemesten (ongeveer een weekje wachten na bemesten) wordt het tijd om gras te gaan zaaien. Gras zaaien doe je bij voorkeur bij een temperatuur boven de tien graden Celsius. De reden hiervan is dat graszaad pas gaat ontkiemen boven deze temperatuur. Let er ook goed op dat je in moet gaan zaaien als de grond vochtig is. Als je inzaait op een droge dag, is het dus belangrijk om daarna het ingezaaide stuk goed te sproeien met water. De maand maart is overigens de ideale maand om gras in te zaaien. Als je gezaaid hebt, kun je er het beste nog even overheen gaan met een hark, hiermee verspreid je al het graszaad goed over het hele stuk grond. Stamp vervolgens de grond goed aan.

Geduld

Het geheim van de perfecte grasmat, is misschien wel geduld. Door te vroeg over je nieuw ingezaaide gazon te gaan lopen, beschadig je namelijk veel gras. Soms lijkt het erop dat het gras al gereed is, maar het kan zijn dat er nog een aantal zaadjes wat laten begonnen zijn kiemen, waardoor zij nog volop in ontwikkeling zijn. Pas als je de indruk hebt dat het meeste gras volgroeid is en deze een gemiddelde lengte heeft van rond de negen centimeter, kun je er pas op lopen.

Onderhouden

Heb je eenmaal een perfecte grasmat liggen, dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden. Je kunt dit doen door een robotmaaier in te zetten. Een robotmaaier zorgt ervoor dat jouw grasmat op gezette tijden worden gemaaid en ook nog eens op de ideale hoogte. Dit zorgt ervoor dat het grasmaaien nooit vergeten wordt en bovendien ieder stukje wordt meegenomen. Koop jouw ideale robotmaaier snel en gemakkelijk online. De beste robotmaaier, ga jij hier gegarandeerd vinden. Dat wordt straks heerlijk genieten, van de perfecte grasmat bij jou thuis!