Hoe kun je jouw spullen zo veilig mogelijk verhuizen?

Hoe kun je jouw spullen zo veilig mogelijk verhuizen?

Bij een verhuizing komt veel kijken. Alleen schriftelijk al moet er veel geregeld worden, zoals adreswijzigingen en verzekeringen. Wat natuurlijk ook belangrijk is, is het verhuizen van je meubels en spullen zelf. Je wilt niet dat jouw spullen onderweg beschadigd raken. In dit artikel hebben wij een aantal handige tips bij het verhuizen van je spullen.

Goed inpakken

Als je gaat verhuizen, zijn er bepaalde spullen waar je extra voorzichtig mee moet zijn. Servies bijvoorbeeld, kun je het beste inpakken in handdoeken. In de doos heeft het servies dan extra bescherming. De handdoeken kunnen onderweg ook redelijk goed een klap opvangen. Om glazen en andere kleinere spullen kun je sokken doen. Heb je flesjes of andere vloeibare producten? Sluit deze dan goed af met folie, plastic of tape. Je wilt natuurlijk niet dat al je spullen nat en vies aankomen. Grotere meubels zoals kastjes, kun je het beste inpakken met folie. De deuren gaan dan niet onderweg open en je voorkomt krassen. Ook kun je op deze manier spullen vervoeren in de kasjes, waardoor je minder ruimte nodig hebt.

Overige tips

Zware spullen zoals boeken, kun je het beste verdelen over verschillende dozen. Eén doos helemaal vol met boeken is enorm zwaar. Probeer het gewicht dus zo goed mogelijk te verspreiden. Voor zware spullen kun je ook een rolkoffer gebruiken, om het vervoeren makkelijker te maken. Tenslotte moet je zorgen dat je de spullen gemakkelijk kunt herkennen in je nieuwe woning. Plak wat stikkers op de dozen, of schrijf op iedere doos wat hier precies in zit. Sommige spullen zul je namelijk al eerder nodig hebben.

Vervoer

Naast het inpakken, is het vervoer zelf ook van belang. Je kunt zelf je spullen verhuizen, maar de meeste mensen maken gebruik van een verhuisbedrijf. Zorg dat je een betrouwbaar bedrijf hiervoor uitzoekt, om zo weinig mogelijk risico te nemen. Verhuizen gaat vrijwel altijd goed. Toch is het slim om te letten op de voorwaarden. Zijn jouw spullen verzekerd tegen schade? Wie is er aansprakelijk bij mogelijke schade? Dit zijn zaken waar je goed over na moet denken.

Wil je zoeken naar het beste verhuisbedrijf bij jou in de buurt? Kijk dan even online naar ervaringen van andere klanten, of gebruik een website om de bedrijven (en de prijzen) te vergelijken.