Koffiezetapparaat schoonmaken? Hier onze tips.

Koffiezetapparaat schoonmaken? Hier onze tips.

Niemand droomt ervan om in een knusse stoel te zitten, nippen aan een dampende hete mok dikke, zure, verbrande koffie. Als je je afvraagt waarom je koffie slecht smaakt.De smaak verslechtert waarschijnlijk omdat je koffiezetapparaat vies is. Maar we hebben het niet alleen over een beetje verdwaald koffiedik en een kalkophoping. Oh nee. Het is veel erger dan dat. Bereid je voor. Je koffiezetapparaat schoonmaken is enorm belangrijk!

Meer weten over koffie? Er zijn ook cupmachines en andere koffiezetapparaten. Heb je een Nespresso machine? Dan gebruik je cups om koffie mee te zetten. Bekijk de beste Nespresso cups van 2022!

Je koffiezetapparaat is een enge plek!

Het zal je misschien verbazen dat je keuken - niet je badkamer - de kamer met de meeste bacteriën in je huis is. De helft van alle koffiezetapparaten heeft gist en schimmel in het koffiereservoir. Een klein percentage van de koffiezetapparaten heeft zelfs colibacteriën, een indicatie dat er mogelijk E. Coli in uw koffiemachine aan het brouwen is.

Als het een paar weken geleden is of - snakt naar adem - maanden geleden dat je je machine voor het laatst hebt geschrobd, is het tijd om wat tijd opzij te zetten en dat hardwerkende koffiezetapparaat wat liefdevolle zorg te geven. Laten we gaan schoonmaken!

Iedereen heeft zijn favoriete manier van koffie zetten, dus in plaats van je te vertellen dat je je Mr. Coffee-pot in de vaatwasser moet stoppen en klaar, gaan we de optimale reinigingsmethoden voor verschillende soorten koffiezetapparaat doornemen:

Hoe maak je een filter koffiezetapparaat schoon?

1. Veeg de binnenkant van de kamer voorzichtig af met een vochtige doek om losse grond, stof of ander vuil dat zich daar op de loer kan bevinden te verwijderen. Als u merkt dat er vuil in de hoeken op de loer ligt, schrob het dan met een borstel. Probeer voor krappe ruimtes een kleine voegborstel.

2. Vul het waterreservoir van je koffiezetapparaat voor de helft met witte azijn. Vul het de rest van de weg met water.

3. Plaats een papieren filter in de mand om eventuele harde waterafzettingen of ander vuil dat los kan komen op te vangen.

4. Zet de helft van het water/azijnmengsel en zet vervolgens je koffiezetapparaat uit. Laat het azijnmengsel minstens een half uur in je koffiezetapparaat weken - een vol uur is beter.

5. Zet uw koffiezetapparaat weer aan en laat het klaar zijn met het zetten van de rest van het azijn/watermengsel.

6. Vervang het papieren filter, vul de waterkamer opnieuw en laat de volledige cyclus lopen om het systeem te spoelen.

7. Spoel een tweede keer om eventuele aanhoudende azijngeur of -smaak te verwijderen.

8. Gebruik warm water en wat afwasmiddel om de binnenkant van de karaf grondig te schrobben. Als er markeringen aan de buitenkant van de karaf zijn, moet je vermijden om iets schurends aan de buitenkant te gebruiken. Gebruik in plaats daarvan een spons of vaatdoek.

9. Veeg de buitenkant van uw koffiezetapparaat af om stof en olie te verwijderen die zich na verloop van tijd ophopen.

10. Als u kalk- of kalkafzettingen opmerkt die niet loskomen wanneer u het waterreservoir schoonveegt, probeer dan een reinigings- of ontkalkingsproduct dat speciaal voor koffiezetapparaten is ontwikkeld.