Leuke cadeaus voor een kind tussen de 4 en 6 jaar

Leuke cadeaus voor een kind tussen de 4 en 6 jaar

Vieren vrienden of familie van jou binnenkort de verjaardag van hun zoon of dochter? Cadeaus uitzoeken voor kleine kinderen is meestal niet zo moeilijk. Op jonge leeftijd vinden kinderen alles interessant en leuk om mee te spelen. Worden de kinderen wat ouder? Dan moet je wat beter gaan nadenken over wat voor cadeau je wilt gaan kopen. Zoek jij een leuk verjaardagscadeau voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud? Hier lees je een aantal leuke tips en ideeën.

Speelgoed

Als je een cadeau moet uitzoeken voor jonge kinderen, is speelgoed natuurlijk erg voor de hand liggend. Vind het kind het leuk om spelletjes te spelen? Koop dan een leuke puzzel, of een bordspel. Is het kind erg creatief? Dan kun je hier ook iets voor kopen. Denk aan verf, klei, of een set goede stiften en potloden. Een set van LEGO, Playmobil of ander speelgoed om mee te bouwen en knutselen, is natuurlijk ook altijd leuk. Speelt het kind liever buiten? Dan kun je ook sportief speelgoed kopen, zoals een step, een kinderskateboard of een bal met een goal voor in de tuin.

Weet je niet zeker waar de interesses van het kind liggen? Vraag dit dan even na bij de ouders. Vraag hierbij niet direct wat voor cadeau het kind leuk zou vinden. Dat is natuurlijk niet leuk. Vraag in plaats daarvan om de hobby’s en interesses van het kind. Zo kun je zelf proberen iets leuks uit te kiezen. Bewaar desnoods even het bonnetje. Dan kun je het cadeau altijd nog omruilen.

Cadeaus voor school

Kinderen rond de 5 en 6 jaar gaan ook voor het eerst naar de basisschool. Hier kun je een geschikt cadeau voor bedenken. Dit cadeau is dan niet alleen leuk, maar ook nog eens praktisch. Heeft het kind nog een broodtrommel nodig? Een goed gevulde etui? Of misschien een rugzak om dit allemaal in mee te nemen? Je kunt ook een rugzak laten bedrukken met een naam. Zo maak je het cadeau net even wat persoonlijker. Ook hierbij kun je even navragen bij de ouders wat zij nog nodig hebben voor het eerste jaar op school.