Wanneer schakel ik een scheidingsadvocaat in?

Wanneer schakel ik een scheidingsadvocaat in?

Het ontbinden van het huwelijk kan middels een echtscheidingsverzoek die ingediend dient te worden bij de rechtbank. Bij een echtscheidingsverzoek dient een echtscheidingsconvenant (document met afspraken die jullie gemaakt hebben over de inboedel, woonruimte, financiën etc) bijgevoegd te worden. Deze zijn ruimschoots online te vinden en kunnen als leidraad bieden. Het is mogelijk om het echtscheidingsconvenant samen met je aankomende ex-partner op te stellen, zonder tussenkomst van een scheidingsadvocaat of mediator. Zijn jullie er helemaal uit? Dan hoeft er alleen een echtscheidingsadvocaat ingehuurd te worden om het verzoek in te dienen bij de rechtbank. Dit drukt de kosten aanzienlijk en maakt het zelfs mogelijk om een online scheiding aan te vragen. In de praktijk blijkt helaas dat niet in alle gevallen de onderlinge verstandhouding goed is en er eerlijke en duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden. De keuze om een scheidingsadvocaat of mediator eerder in de echtscheidingsprocedure te benaderen komt dan ook vaak voor.

De ondersteuning van een echtscheidingsadvocaat of mediator

Lukt het jullie niet om afspraken te maken over bijvoorbeeld de woonruimte, afwikkeling van financiën of afspraken te maken omtrent de kinderen? Schakel dan een echtscheidingsadvocaat of mediator in. De mediator/scheidingsadvocaat zal dan bemiddelen tussen jullie en objectief naar de echtscheiding kijken. Dit “juridisch” advies is vaak onmisbaar om zaken inzichtelijk te maken en te helpen bij de afwikkeling van het huwelijk. De scheidingsadvocaat helpt bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan. Want zeker als jullie minderjarige kinderen hebben is het belangrijk om alles tot in de puntjes geregeld te hebben. Vergeet dan ook de kinderen zoveel mogelijk mee te nemen in het proces, zeker omtrent het ouderschapsplan. Bij jonge kinderen is dat natuurlijk moeilijker dan bij oudere kinderen. In het minst gunstige geval rest er niks anders dan ieder een eigen echtscheidingsadvocaat in te huren. Dit is van toepassing als jullie er samen niet uitkomen en de gezamenlijke advocaat/mediator niks kan betekenen. De echtscheidingsadvocaten zullen dan de onderhandelingen voeren, waardoor je weinig tot geen contact zal hebben met de aankomende ex-partner.

Scheidingsadvocaten in Rotterdam

Heb je een vraag over waar je allemaal rekening mee moet houden tijdens het afwikkelen van een echtscheiding, een inhoudelijke vraag over wat de scheiding bijvoorbeeld betekent voor uw eigen onderneming of omgang met de kinderen? Schroom dan niet om tijdig een scheidingsadvocaat te benaderen die actief is in de regio. Woon je in de omgeving Rotterdam? Dan is het aan te raden om een scheidingsadvocaat Rotterdam te contacteren. Door te kiezen voor een lokale scheidingsadvocaat voorkom je verhoogde kosten en reistijd. Een goede en gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat geeft rust en inzicht in de te nemen stappen. Zeker in deze toch emotionele periode is de ondersteuning van een advocaat erg belangrijk.