Wat kun je allemaal leren als stagiaire in een magazijn?

Wat kun je allemaal leren als stagiaire in een magazijn?

Een stagiair in een magazijn leert veel over de logistiek van een bedrijf. Je kunt hierbij denken aan het verwerken van bestellingen, het picken en packen van producten, en het transporteren ervan. Daarnaast leer je ook hoe je moet omgaan met vrachtauto's en pallets. Ben je benieuwd wat er allemaal te leren valt als stagiaire in een magazijn? Lees dan snel verder!

Het verwerken van bestellingen

Als stagiaire in een magazijn ben je verantwoordelijk voor het verwerken van binnengekomen bestellingen. Dit houdt in dat je de producten moet uitzoeken die de klant heeft besteld, en ze vervolgens klaar moet zetten voor verzending. Dit is een belangrijke taak, want als de bestellingen niet goed worden verwerkt, kan dit leiden tot gefrustreerde klanten. Ondanks dat dit dus een relatief makkelijk klusje leidt, draag je hierbij al aardig wat verantwoordelijkheid.

Het picken en packen van producten

Naast het verwerken van bestellingen, is het ook jouw taak om de producten te picken en te packen. Dit betekent dat je de producten uit het magazijn moet halen en ze vervolgens in een doos moet doen. Ook hierbij is het belangrijk om alles goed te checken, want als er iets fout gaat met het picken of packen, kan dit leiden tot ontevreden klanten.

Het transporteren van producten

Als laatste is het ook jouw taak om de producten te helpen transporteren. Dit betekent dat je ze in een vrachtauto moet laden en vervolgens naar de klant moet brengen. Dit zal je in de meeste gevallen moeten doen met een heftruck of palletwagen. Kun je nog geen heftruck besturen? Voor de veiligheid op de werkvloer zal jouw werkgever je zeker op een cursus 'Heftruck leren besturen' zetten of een collega aanwijzen die altijd de heftruck voor jou bestuurt.

Het schoonhouden van het magazijn

Tot slot is het ook belangrijk om het magazijn schoon te houden. Dit betekent dat je de vloer moet aanvegen, de stellingen moet dweilen en eventuele andere taken die er zijn. Het schoonhouden van het magazijn is niet alleen belangrijk voor de hygi├źne, maar ook voor de veiligheid op de werkvloer. Een schoon en netjes magazijn is namelijk veel veiliger dan een rommelig magazijn.