Wat te doen in Porto?

Wat te doen in Porto?

Geschiedenis van Porto

De geschiedenis van Porto gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de stad bekend stond als Portus Cale en diende als een belangrijke handelspost aan de monding van de Douro. In de middeleeuwen groeide Porto uit tot een belangrijk handelscentrum en vestigde het zich als een belangrijke haven voor de handel in wijn en textiel. Tijdens de 19e eeuw ontwikkelde Porto zich snel als een belangrijk industrieel centrum, met name in de textielproductie en de wijnhandel. De stad speelde ook een belangrijke rol in de Portugese onafhankelijkheidsstrijd, met name tijdens de Liberal Wars. Tijdens de 20e eeuw heeft Porto zich ontwikkeld tot een belangrijk cultureel centrum, met de oprichting van talrijke musea, theaters en galerijen. In 1996 werd het historische centrum van Porto op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst vanwege de unieke mix van oude en moderne architectuur. Vandaag de dag is Porto een populaire toeristische bestemming en staat het bekend om zijn prachtige architectuur, levendige cultuur en heerlijke keuken, evenals om de beroemde portwijn die wordt geproduceerd in de omliggende wijngaarden van de Douro-vallei.

Evenementen in Porto

Wat te doen in Porto? Porto is een stad die bruist van cultuur en evenementen, het hele jaar door. Er is altijd wel iets te doen, van grote festivals tot lokale evenementen, en alles daartussenin. Hier zijn enkele van de meest populaire evenementen in Porto:

São João - Dit is het grootste festival van Porto en wordt gevierd in juni. Het feest gaat de hele nacht door en omvat vuurwerk, muziek, dansen en geroosterde sardines.

NOS Primavera Sound - Dit is een van de grootste muziekfestivals van Europa en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Het vindt plaats in juni en biedt een indrukwekkende line-up van artiesten van over de hele wereld.

Vinho Verde Festival - Dit festival is gewijd aan de beroemde Vinho Verde-wijn uit de regio. Het vindt plaats in juli en omvat proeverijen, lezingen en workshops.

Festas da Cidade - Dit is een stadsfeest dat in september plaatsvindt en omvat optochten, markten en muziekoptredens. 

Porto, een stad van prachtige kerken

Porto heeft een aantal prachtige kerken die zeker een bezoek waard zijn. Een van de meest indrukwekkende is tijden de Porto sightseeing de Igreja de São Francisco, een gotische kerk uit de 14e eeuw met een prachtig interieur dat is versierd met bladgoud. De Igreja do Carmo is een andere mooie kerk in Porto, met een barokke gevel en een indrukwekkend interieur dat is versierd met prachtige tegelpanelen. De Igreja de Santo Ildefonso is een andere opmerkelijke kerk, met een neoklassieke gevel en een indrukwekkend interieur dat is versierd met prachtige fresco's en beeldhouwwerken. Een andere prachtige kerk in Porto is de Igreja de São Pedro das Águias, een romaanse kerk uit de 13e eeuw met een prachtig interieur dat is versierd met ingewikkelde houtsnijwerk. Ook is de Igreja da Lapa een andere prachtige kerk in Porto, met een neoklassieke gevel en een indrukwekkend interieur dat is versierd met prachtige fresco's en beeldhouwwerken. Of u nu religieus bent of niet, deze kerken zijn allemaal prachtige voorbeelden van de rijke geschiedenis en het erfgoed van Porto en zijn zeker een bezoek waard.