Zo vind je de rijschool die bij jou past

Zo vind je de rijschool die bij jou past

Het kiezen van een rijschool kan best lastig zijn. De meeste mensen doen het immers maar één keer hun leven dus waar moet je op letten? In dit artikel geven we je een aantal tips waarmee het een stuk makkelijker wordt om de rijschool te vinden die bij jou past.

Begin met het uitvragen van je netwerk

Je netwerk is één van de waardevolste bronnen die je hebt om gedegen advies van te krijgen. Je netwerk bestaat uit mensen die het beste met je voor hebben en niet zomaar de eerste de beste rijschool zouden aanbevelen. Vraag daarom aan familie en vrienden welke rijschool zij zouden aanbevelen. Maak een lijstje van minimaal drie rijscholen die je verder gaat onderzoeken.

Check online recensies

De volgende stap is om online recensies te raadplegen: wat zeggen andere mensen over de rijscholen die je van je netwerk hebt doorgekregen? Laat je niet afschrikken als er ergens een negatieve review staat. Vrijwel ieder bedrijf heeft enkele ontevreden klanten. Waar het met name om gaat is dat je kijkt naar de argumentatie over waarom klanten tevreden of ontevreden zijn. Als de argumentatie in jouw beleving sterk is, dan kun je op die manier een betere inschatting maken van hoe waardevol de reviews voor jou zijn.

Boek een proefles

Bij de meeste rijscholen kun je met korting een proefles afnemen, doe dat dan ook. Op die manier ervaar je of de manier van lesgeven en de rijinstructeur bij je past. Als er namelijk geen goede persoonlijke klik is, dan heeft het sowieso geen zin om lessen te gaan volgen. Een proefles is meestal tegen betaling, maar wel tegen een gereduceerd tarief.

Rijscholen rekenen een vergoeding voor de proeflessen, omdat er helaas veel mensen zijn die bij verschillende rijscholen proeflessen volgen om op die manier gratis hun eerste rijervaring om te doen.

Vraag om advies voor het rijlessentraject

Op basis van een proefles kan een rijinstructeur je adviseren over het rijlessentraject. Hiermee bedoelen we dat je een advies kunt krijgen over een aantal autorijlessen dat je waarschijnlijk nodig zult hebben om je rijbewijs te halen. Als je dat scherp hebt, kun je een rijlespakket uitkiezen dat het beste aansluit bij het aantal lessen dat je waarschijnlijk nodig hebt.

Het voordeel van een rijlespakket is dat je onderaan de streep vaak net wat goedkoper uit bent dan wanneer je los lessen zou afnemen.

Vraag naar de beschikbaarheid

De laatste tip die we je willen meegeven is om naar de beschikbaarheid van de rijinstructeur te vragen. Bij sommige rijscholen is er namelijk een lange wachtrij of is er slechts één rijinstructeur, waardoor je bij ziekte stil komt te staan. Een ander punt dat met betrekking tot de beschikbaarheid belangrijk is, is de lesfrequentie. Als er teveel tijd tussen de verschillende rijlessen zit verlies je al snel de opgedane rijervaring. Probeer dus minimaal één keer per week een rijles te boeken.