Bovenaan in Google komen? Mannen, doe dit eerst!

Bovenaan in Google komen? Mannen, doe dit eerst!

Wil jij met jouw website boven aan komen te staan in de organische zoekresultaten van Google? Dan kan een winstgevende SEO-strategie de oplossing zijn om vele gratis bezoekers naar jouw website te krijgen.

Wat is SEO?

SEO is een term dat veelal wordt gebruikt binnen de (online) marketingwereld. Dit is de afkorting die staat voor search engine optimization (vertaald naar het Nederlands; zoekmachine optimalisatie). Zoekmachine optimalisatie is het optimaliseren van een website of webshop om zodoende hoger in de zoekresultaten van een zoekmachine te komen op de voor jou belangrijkste zoektermen.

Wanneer je eenmaal een toppositie hebt weten te bemachtigen, dan kun je op de langere termijn blijvend profiteren van een grote stroom aan gratis bezoekers naar jouw website. Zorg je er daarnaast voor dat deze gratis bezoekers worden omgezet naar daadwerkelijke klanten, dan kan jouw eigen bedrijf of organisatie een flinke groeispurt doormaken. Hoe je dit precies voor elkaar kunt krijgen? Begin met de content!

Bestaande content optimaliseren

Beschik jij op dit moment over een eigen website, dan staat daar waarschijnlijk ook al bestaande content op. Met content bedoelen we eigenlijk alles wat op jouw website te vinden is. Hierbij kun je denken aan teksten, video’s, afbeeldingen, PDF-bestanden, infographics of audiobestanden.

Door bestaande content nogmaals onder de loep te nemen en te optimaliseren voor de belangrijkste zoektermen, zal je merken dat je al wat beter gevonden gaat worden. Daarbij natuurlijk wel van belang dat je rekeninghoud met de bezoeker. Zorg er dan ook voor dat jouw pagina het allerbeste antwoord geeft op de zoekvraag die bezoekers in Google stellen.

Jouw antwoord moet dan ook perfect aansluiten op de vraag van een bezoeker. Krijg jij het voor elkaar om een zo duidelijk mogelijk antwoord te geven en daarbij ook nog eens beschikt over aanvullende informatie die de bezoeker echt verder zal helpen, dan maak je een grote kans op een goede positie in de zoekresultaten. Krijgt jouw pagina daarnaast ook nog waardevolle stemmen van andere websites, dan mag je serieus rekening gaan houden met een (vaste) toppositie in Google.

Tip: Wil jij weten welke zoektermen potentiële klanten gebruiken in Google? Laat een zoekwoorden onderzoek uitvoeren.

Schrijf geen teksten voor de zoekmachine

Hiermee wordt bedoeld dat je jouw content moet schrijven voor een bezoeker, en niet zozeer voor een zoekmachine. Het is niet de bedoeling om teksten te manipuleren en/of vol te proppen met zoektermen waar je op gevonden wilt worden. Verwerk de belangrijkste zoekwoorden gewoon op logische plekken, dit zorgt voor een prettig leesbare tekst voor de bezoeker.

Een website laten maken in Harderwijk en goed gevonden worden?

Een professionele website laten bouwen die in potentie ook nog eens goed gevonden kan worden in de organische zoekresultaten? Kies dan voor een professioneel webdesign bureau in Harderwijk met jarenlange ervaring op het gebied van webdesign en zoekmachine optimalisatie (SEO).