De leukste badplaatsen voor een zonvakantie

De leukste badplaatsen voor een zonvakantie

Ben je tijdens je zonvakantie ook op zoek naar gezelligheid? Dan is het aan te raden om voor een verblijf in een badplaats te kiezen. Hieronder lees je per land wat leuke badplaatsen zijn.

Frankrijk

Als je het over Franse badplaatsen hebt, heb je het al snel over badplaatsen aan de Franse zuidkust. Je kunt hierbij denken aan Nice en Cannes, maar ook aan kleinere plaatsen. Onder meer Frejus en Saint-Maxime zijn populaire kleine(re) badplaatsen in Frankrijk. En wil je graag in de luxe leefstijl onderdompelt worden? Dan kun je niet om Monaco heen.

Griekenland

Naar welke van de vele Griekse eilanden gaat jouw voorkeur? Ongeacht voor welk Grieks eiland je kiest, heb je de keuze uit meerdere badplaatsen. Dit is overigens niet alleen op de eilanden het geval, maar ook op het vaste land. Zo trekken jaarlijks veel toeristen naar Thessaloniki. Deze stad is relatief makkelijk bereikbaar en ligt aan de kust. Ook op het gebied van historie en cultuur heeft deze Griekse badplaats veel te bieden.

Spanje

Torremolinos, Benalmadena, Marbella en Benidorm zijn voorbeeld van leuke badplaatsen in Spanje. Een belangrijk voordeel van Spanje is dat dit land een ongekend lange kustlijn heeft. Aan deze kustlijn zijn dan ook héél veel leuke badplaatsen te vinden.

Overigens geldt dit voor het vaste land van Spanje, maar ook voor de eilanden. Op Ibiza en op de Canarische Eilanden vind je eveneens heel veel leuke badplaatsen. Hier is de temperatuur ook bijna altijd goed, omdat deze eilanden wat zuidelijker liggen.

Portugal

Wie het over Portugal heeft, heeft het al snel over de Algarve. In deze prachtige regio vind je een indrukwekkende natuur, maar ook allerlei leuke en kleine plaatsjes. De stad Faro is daar een voorbeeld van, maar voor een leuke badplaats moet je richting de kant van Albufeira op gaan. In de buurt van Albufeira vind je tientallen leuke (kleine) badplaatsen.

Nederland

Voor een zonvakantie hoef je niet langer de landsgrenzen te verlaten. Ook in ons land is het weer immers steeds beter aan het worden. In onder meer Noordwijk, Katwijk, Scheveningen en Bergen (Noord-Holland) is het heerlijk vertoeven aan de stranden. Bijkomende voordelen zijn de korte reistijd en het feit dat je gewoon Nederlands kunt praten.