PS5 wordt uitgebracht in twee edities, welke kies jij?

PS5 wordt uitgebracht in twee edities, welke kies jij?

Dat is wel even wennen. Was er tot voor kort weinig te kiezen als het ging om de PlayStation, met de PS5 Digital Edition is dat er ineens wel. Producent Sony besloot twee uitvoeringen op de markt te brengen; een uitvoering met een schijfstation en een zonder. Bij de reguliere versie heb je een apparaat met ingebouwde Blu-ray speler, de Digital Edition werkt met downloads. 

De PS5 Digital Edition is goedkoper in aanschaf

Voordeel van de PS5 Digital Edition is met name de prijs. Want deze variant is behoorlijk goedkoper dan de reguliere PS5, iets dat vooral komt door het ontbreken dus van een schijfstation. In de basis echter, zijn beide uitvoeringen identiek. Ten opzichte van de PS4 is de PlayStation 5 in alles beter en krachtiger. Met name de controller is sterk verbeterd en uniek. Vanwege de koerswijziging en de nieuwe functionaliteiten is ook maar meteen gekozen voor een nieuwe naam: DualSense.  

De indrukwekkende laadtijd van de PS5 spreekt mensen aan

De laadsnelheid van de PS5 is indrukwekkend. Laden duurt nu namelijk nog geen seconde. De PS4 daarentegen, had laadtijden tot wel vijftien seconden. Het geluid is beter, dus met een PS5 headset is de beleving nog intenser. Daarnaast is de lichtinval, en dus het beeld verbeterd en je kunt voor de PS5 ook de PS4 spellen gebruiken. Dat betekent dat je meteen na aankoop van de PlayStation al een royaal aanbod aan spellen hebt. Het aanschaffen van de PS5 is dus zeer de moeite waard. Het is het lange wachten waard geweest, want met de PS5 heeft Sony de nieuwe standaard bepaald. 

Ben jij er al over uit welke versie je kiest? Door het prijsverschil neig je er wellicht naar om de Digital Edition te kopen. Maar vergis je niet, vaak zijn de digitale PS5 games wel prijziger dan de hardcopy games. Dit omdat normale winkels en webshops regelmatig concurreren met elkaar. In de Playstation store heb je ook wel eens een aanbieding, maar veelal niet zo goed als die van de normale winkels. Hierdoor ben je na het kopen van meerdere games vaak alsnog goedkoper uit met de normale editie van de Playstation 5.