Redenen om te kiezen voor exclusieve matchmaking

Redenen om te kiezen voor exclusieve matchmaking

Ben jij ongelukkig in de liefde en probeer je op internet of via dating apps de ware te vinden? Dit kan soms erg frustrerend zijn. Wanneer je denkt de juiste persoon te hebben gevonden en veel tijd in het contact hebt gestoken, blijkt het vaak toch niet helemaal te werken. Zeker als je specifieke eisen hebt bij een relatie, kan het erg lastig zijn om een geschikt persoon te vinden. In dit geval kun je beter kiezen voor exclusieve matchmaking. Hieronder leggen we uit wat matchmaking precies is en wat de voordelen ervan zijn.

Exclusieve matchmaking

Als je kiest voor exclusieve matchmaking, zullen de verzoeken die je krijgt zijn afgesteld op je eigen wensen en verwachtingen. Hierdoor is de kans dat je een juiste match krijgt een stuk groter. Vaak kun je hierbij ook een persoonlijkheidstest doen, die ervoor zorgt dat jullie nog beter bij elkaar passen. Verder kun je bepaalde wensen aangeven, zoals leeftijd, geslacht en woonplaats. Bij exclusieve matchmaking kan je ook aangeven wat jij belangrijk vindt in een relatie. Welke eigenschappen zijn voor jou het meest van belang? Op basis van al deze gegevens krijgt je vervolgens opties te zien.

Voordelen van matchmaking

Bij matchmaking wordt er goed gekeken naar de psychologie achter de relatie. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn jullie eigenschappen. Overeenkomsten zijn goed voor een relatie, vooral op het gebied van persoonlijke eigenschappen. Ben jij iemand die het liefst een geordend leven leidt? Dan is het natuurlijk goed om een partner te hebben die hier ook veel waarde aan hecht. Bepaalde eigenschappen moeten overeenkomen voor een geslaagde relatie.

Gelijkenissen kunnen echter ook averechts werken. Als jullie té veel op elkaar lijken kan dit ook negatieve gevolgen hebben. Bij bepaalde eigenschappen, zoals altijd gelijk willen hebben of eigenwijs zijn, kan het beter zijn om iemand te treffen met tegenovergestelde eigenschappen. In dit geval is dat iemand die makkelijk met de stroom meegaat en makkelijk en compromis kan sluiten. Exclusieve matchmaking houdt dus altijd rekening met dit soort lastige zaken. Hierdoor is de kans dat jij de juiste persoon ontmoet een stuk groter. Daarom is deze vorm van matchen een stuk succesvoller dan dating apps en websites.