Van plan om een auto te gaan importeren?

Van plan om een auto te gaan importeren?

Ben jij een man die van auto’s houdt? Maar wil je wel het bedrag beheersbaar houden, wat je hieraan uitgeeft? Het importeren van een auto kan prijstechnisch erg interessant zijn, maar er komt ook best veel bij kijken. Het is daarom belangrijk om jezelf goed te informeren als je van plan bent om een auto uit het buitenland te gaan importeren. Er zijn veel verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden, zoals de kosten voor de documenten die je nodig hebt om een auto te importeren en de verschillende regels en regelgeving die hierbij komen kijken. Hieronder kun je precies lezen wat er zoal komt kijken bij het importeren van een auto. Dan weet jij straks precies waar je aan begint!

Kosten van het importeren van een auto

Het importeren van een auto brengt een aantal kosten met zich mee. Natuurlijk is er eerst de aanschafprijs van de auto zelf die je aanschaft in het buitenland. Daarnaast zijn er nog een aantal kostensoorten die op je pad gaan komen, denk hierbij aan transportkosten, kosten voor de douaneaangifte, BPM en de kosten voor het verkrijgen van een kentekenplaat. Meestal zijn de transportkosten overigens het hoogste. Het is belangrijk om al deze kosten in de gaten te houden, aangezien deze kunnen oplopen tot duizenden euro's.

BPM

Deze belasting werd net al in het rijtje van kosten genoemd: BPM. Deze belasting wordt in Nederland geheven op nieuwe auto’s die uit het buitenland worden gehaald. De belasting wordt berekend op basis van de waarde, het type en brandstofverbruik van de auto. De BPM is verschillend voor elektrische auto's en auto's die op benzine, diesel of LPG rijden. De BPM-aangifte moet worden ingediend bij de Belastingdienst en het bedrag dat je moet betalen hangt af van het type auto. Met de BPM calculator, weet je in een paar minuten waar je aan toe bent als het gaat om de hoogte van dit bedrag!

Conclusie

Het importeren van een auto uit het buitenland is niet zo eenvoudig als het klinkt. Er zijn een aantal kosten waar je rekening mee moet houden, zoals de transportkosten, de kosten voor de douaneaangifte, de kosten voor de BPM-aangifte en de kosten voor het verkrijgen van een kentekenplaat. Veel kosten kun je vooraf bereken, zoals bijvoorbeeld de BPM. BPM berekenen doe je natuurlijk gewoon online, dan weet je in een paar minuten al waar je aan toe bent. Als je alles op een rijtje hebt staan en het importeren van een auto uit het buitenland is nog steeds interessant, dan weet jij wat je te doen staat!