Snel een nieuwe look voor je keuken voor weinig geld?

Snel een nieuwe look voor je keuken voor weinig geld?

Het lijkt te mooi om waar te zijn; in een korte tijd je keuken omtoveren tot een nieuw paradijs en dat met een laag budget. Toch is dat mogelijk! Er zijn namelijk verschillende manieren om je keuken een nieuwe look te geven, die stuk voor stuk niet veel geld hoeven te kosten. Ben jij een man die er niet alleen krachtig en goed uit wil zien, maar ben je ook best handig? Dan zijn onderstaande tips voor jou prima uitvoerbaar!

Manieren om je keuken een nieuwe look te geven

Er zijn een aantal manieren om je keuken een nieuwe look te geven. De eerste manier is door kleine veranderingen aan te brengen, zoals het vervangen van de vloertegels, of het veranderen van het aanrechtblad. Zowel de vloertegels als het aanrechtblad nemen best wat ruimte in en bepalen dus ook voor een groot deel de ‘look’ van je keuken. Door deze onderdelen te vervangen, geef je jouw keuken dus ook meteen een nieuwe look. Kies er in dit geval wel voor dat je gaat voor echt andere materialen en/of kleuren dan die je nu hebt. Dan krijgt je keuken ook echt een andere look. Ook kun je de muren een nieuwe kleur geven of de kasten verven. Nieuwe kleuren geven je keuken meteen een nieuwe impuls en verf is niet duur. Ideaal toch?

Accessoires

Een andere manier is door het toevoegen van nieuwe accessoires. Je kunt leuke keukenaccessoires zoals kleine decoratieve schaaltjes, bloempotten of borden in je keuken neerzetten om meer sfeer te creëren. Heb je een kringloop in de buurt? Ga hier eens naar toe en je zult verbaasd zijn over het aanbod wat je hier kunt vinden op het gebied van accessoires. Misschien zul je daar nog wel meer verbaasd zijn over de lage prijzen! Denk ook aan schilderijen en mooie beelden, waarmee je jouw keuken in een korte tijd om kunt toveren in een sfeerparadijs!

Wrappen van je keuken

Voor de handige klusser, is wrappen van je keuken ook een serieuze optie. Wrappen is het aanbrengen van folie op je keukenkastjes. Dit folie is gemaakt van duurzaam materiaal en is bestand tegen krassen en vocht. Met dit folie kun je de kleur van je keuken veranderen of je kunt een leuk patroon aanbrengen, denk ook aan een print met bijvoorbeeld marmer of steigerhout. Het voordeel is dat je met wrappen niet je hele keuken overhoop hoeft te halen, je bent in een paar uurtjes klaar en de kosten liggen laag. Keukenkastjes laten wrappen is ook een optie, als je dit niet zelf kunt. Misschien heb je wel een handige kameraad, die je hier bij kan helpen!