Tekort aan testosteron? Kies voor testosteron verhogen!

Tekort aan testosteron? Kies voor testosteron verhogen!

Veel mannen kunnen er vroeg of laat mee te maken krijgen, een testosteron tekort. Een tekort kan altijd komen door te weinig beweging, door chronische stress of door een tekort aan nutri├źnten. Maar ook overgewicht kan hierin een grote rol spelen. Als je namelijk te zwaar bent, dan heb je een te hoog vetpercentage en dat kan bijdragen aan het ontwikkelen van een tekort aan testosteron. Goed om te weten is dat lichaamsvet en hormonen op elkaar inwerken. Als je dan de vetcellen hebt, dan wordt testosteron daar omgezet in oestrogeen. Als je dus meer lichaamsvet hebt, dan heb je een lager testosteron en dan krijg je ook minder spiermassa. Als je dat wil doorbreken dan moet je je lichaamsvet verliezen en je testosteron verhogen

Voeding en testosteron

Je hebt het voordeel dat je er zelf veel aan kunt doen om je testosteron te verhogen. Je voeding speelt hierin sowieso al een hele grote rol. Het eerste waar je mee moet beginnen is het vermijden van geraffineerde suikers. De suikers zijn namelijk een mogelijke oorzaak van een te laag testosteron. Dit komt omdat ze zorgen voor een hoge bloedsuikerspiegel en dan verlagen ze daardoor je testosteronspiegel. Het verhogen van je testosteron gaat dus niet vanzelf, je moet daarvoor ook kiezen voor de juiste antioxidanten en vezels. Voorbeelden zijn noten en granen, maar ook groenten en fruit. Als je dit voldoende eet zou je daardoor mogelijk je testosteron kunnen verhogen. Goed om te weten is dat deze je lichaamscellen beschermen tegen vrije radicalen. Ook kunnen ze helpen om bepaalde ziekten te voorkomen, of de kans erop te verkleinen. Daarnaast is het goed om meer onbewerkte vetten toe te voegen aan je maaltijden. Kies in ieder geval voeding waar je energie van krijgt. 

Begin vandaag nog

Als je je testosteron wil verhogen op een natuurlijke manier, weet je nu welke stappen je alvast kunt zetten. Het hoeft niet lang te duren om daarmee te beginnen, daar kun je namelijk direct mee beginnen. Houd er bij iedere maaltijd rekening mee, en na een tijdje is het een gewoonte en na verloop van tijd ga je de gezondheidsvoordelen vanzelf merken. Je kan altijd contact opnemen met een specialist als je denkt dat je te weinig testosteron hebt.