Zo scheer je op de ouderwetse, maar goede manier!

Zo scheer je op de ouderwetse, maar goede manier!

Het ouderwetse scheren is weer helemaal terug en dat is ook niet zo verwonderlijk, want als je op de ouderwetse manier scheert, blijf je veel langer glad. Ingegroeide haartjes, sneetjes en een geïrriteerde huid horen hiermee ook tot het verleden. We gaan je in deze blog vertellen wat je ervoor nodig hebt en hoe je het moet gebruiken.

Reinigen

Was voor het scheren je huid met warm water, of neem een warme douche. Zo ontvet je de huid en voelt je huid een stuk zachter aan. Aangezien mannen meer talg aanmaken dan vrouwen, is het voor de mannen aan te raden om één keer per week je huid te scrubben. Zo verwijder je niet alleen het vuil, maar ook overtollig vet en dode huidcellen, waardoor de kans op ingegroeide haren afneemt.

Scheerschuim

Het scheerschuim kun je aanbrengen met een scheerkwast. Maak de kwast iets vochtig en haal de kwast over je scheerschuim. Breng vervolgens het scheerschuim met licht draaiende bewegingen aan op je huid. Het scheerschuim moet lekker romig aanvoelen. Als je voor het eerst op de ouderwetse manier wil gaan scheren, kunnen wij ons voorstellen dat je nog geen kwast of scheerschuim in huis hebt. Muhle is wat dat betreft een prima keuze en is zijn ook een complete Muhle scheerset online te bestellen, zodat je alles goed voorbereid in huis hebt.

Het scheren

Je bent er nu helemaal klaar voor, maar hou er rekening mee dat goed scheren niet in één keer kan. Als je op traditionele wijze gaat scheren, neemt dat nou eenmaal de nodige tijd in beslag. Dat is op zich geen probleem, want je haren worden dan ook echt afgeschoren en het resultaat blijft veel langer. 

Het traditioneel scheren vraagt wel om enige oefening, maar als je de volgende tips goed uitvoert, heb je geen EHBO doos nodig. Beweeg het mes met een hoek van ongeveer 30 graden van boven naar beneden en laat het mes zijn werk doen, gebruik dus geen kracht. Als je klaar bent, spoel je je gezicht met warm water en breng je opnieuw de scheerzeep aan op je gezicht. 

Scheer deze keer niet van boven naar beneden, maar van oor naar neus of andersom. Wederom afspoelen en opnieuw inzepen en scheer deze keer tegen de richting van je baardgroei in. Spoel je gezicht weer met warm water en je bent klaar.