Tips voor een snelle WordPress website, voor snelle mannen!

Tips voor een snelle WordPress website, voor snelle mannen!

De meeste mannen houden van snelheid; hard van een skipiste af, vol gas met een auto en ook een website moet vooral snel zijn! Heb jij zelf een WordPress website? Dan zul je vast en zeker weten dat snelheid een belangrijk onderdeel is van een goed functionerende site. Is je website te traag, dan haken klanten tegenwoordig snel af en gaan zij naar de concurrent. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wij hebben vijf tips voor je, waarmee jij kunt zorgen voor een snelle WordPress website!

Maak bestanden klein

Door gebruik te maken van GZIP-compressie kun je bestanden zo klein mogelijk maken. Als deze bestanden vervolgens aan de browser worden aangeboden, heeft deze een stuk minder tijd nodig om te laden. Hiermee kun je aanzienlijk veel winst boeken als het gaat om snelheid van je website.

Lazy loading

Waarom zou je afbeeldingen al laden, terwijl een bezoeker deze wellicht helemaal niet gaat zien? Door een afbeelding pas te laden als een bezoeker op de bewuste pagina komt waar deze zich bevindt, bespaar je veel laadtijd. Ideaal als je doel is om een snelle WordPress website aan te bieden aan je bezoekers, maar je toch alle afbeeldingen kunt tonen indien gewenst!

Optimaliseer afbeeldingen

Als je afbeeldingen klein aanbiedt aan de browser, kost je dit de minste laadtijd. Heb je nu veel grote afbeeldingen op je website staan? Kijk of je deze op een andere manier op kunt slaan, waardoor de bestandsgrootte kleiner wordt. Er zijn ook hanige plugins, die je hiervoor kunt gebruiken.

Andere hosting kan voor meer snelheid zorgen

Is jouw hosting partij gespecialiseerd in WordPress websites? Er zijn namelijk bedrijven actief, die zich alleen maar richten op het hosten van WordPress websites. Deze bedrijven weten precies wat belangrijk is als het gaat om het behalen van de optimale snelheid voor jouw website.

Oude plugins verwijderen

Heb je veel oude plugins, waar je eigenlijk niets meer iets mee doet? Deze plugins kunnen gezamenlijk voor aanzienlijke vertraging zorgen van je website. Zie het als een rugzak vol stenen, die steeds maar voller wordt. Lopen met een rugzak vol stenen is zwaar en komt de snelheid meestal niet ten goede. Gooi die oude stenen eruit en je snelheid neemt meteen toe!