Venetië ontdekken per boot

Venetië ontdekken per boot

Venetië, de romantische stad van Italië, is bekend om zijn kanalen, bruggen, gondels en prachtige architectuur. Maar tijdens een bezoek aan Venetië mag je ook zeker niet de nabijgelegen eilanden Murano en Burano missen. Hieronder vind je wat meer informatie over deze prachtige plekken.

Een gondola ride in Venice

Het Canal Grande is het belangrijkste kanaal in Venetië (Venise) en is omringd door prachtige gebouwen en paleizen. Een tocht met een gondel of vaporetto (waterbus) over dit kanaal biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Daarnaast is Piazza San Marco het centrale plein van Venetië en is omringd door prachtige gebouwen, waaronder de Basilica di San Marco en het Dogepaleis. Basilica di San Marco is een prachtig kerkgebouw gelegen op het Piazza San Marco en heeft een indrukwekkende collectie Byzantijnse kunstwerken en mozaïeken. De kerk is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het plein is een populaire plek voor toeristen en heeft een levendige sfeer. Een andere highlights is de beroemde Rialtobrug, wat maak dat een Gondola ride Venice een van de leukste belevenissen is. Dit is een van de beroemdste bruggen in Venetië en biedt een prachtig uitzicht over het Canal Grande. De brug is bekleed met winkels en restaurants en is een populaire plek voor een wandeling.

Murano en de glasblazerijen

Murano staat bekend om zijn traditionele glasblazerswerk en de eilandbewoners zijn trots op hun vakmanschap. Een bezoek aan een van de glasblazerijen geeft je de kans om te zien hoe glaswerk wordt gemaakt en je kunt er zelfs wat kopen als souvenir. Bezoek ook even de Kerk van Santa Maria e San Donato. Deze prachtige kerk is gebouwd in de 7e eeuw en heeft een indrukwekkende collectie Byzantijnse kunstwerken en mozaïeken. De kerk is vooral bekend om zijn mooie gebrandschilderde ramen en het altaarstuk van San Donato. Bezoek tot slot ook het Canal Grande van Murano biedt een prachtig uitzicht over het eiland en de omgeving. Het is een populaire plek voor wandelaars en toeristen en biedt een prachtige sfeer van rust en sereniteit.

Burano en de gekleurde huizen

Burano staat bekend om zijn felgekleurde huizen die langs de grachten staan. Het is een prachtig en levendig gezicht en het is een populaire plek voor fotografen. Burano is ook bekend om zijn traditionele kantklossen. Een bezoek aan het kantmuseum geeft je de kans om meer te weten te komen over deze traditionele ambacht. Kerk van San Martino is een prachtige kerk die dateert uit de 16e eeuw en heeft een indrukwekkende collectie kunstwerken, waaronder een aantal schilderijen van de Venetiaanse kunst