Waarom kantoormeubilair zo belangrijk is

Waarom kantoormeubilair zo belangrijk is

Kantoormeubilair is een wezenlijk onderdeel van je bedrijf. Dagelijks werken medewerkers er acht uur of meer op en als zij goed functioneren, zal het bedrijf hier baat bij hebben. De inrichting van een kantoor zegt ook iets over het bedrijf zelf. Je wilt natuurlijk wel iets uitstralen. Naast nieuwe meubels, kun je ook kiezen voor gebruikte meubels. In deze tijd, waarin duurzaamheid hoog op de agenda staat, kiezen veel bedrijven voor circulair kantoormeubilair. Een keuze die meer voordelen biedt dan je in eerste instantie zou denken.

Kantoormeubilair is bepalend voor ziekteverzuim

Als een stoel niet lekker zit, kan dit leiden tot fysieke klachten. Hierbij moet je denken aan nekklachten of pijn in gewrichten. Dit leidt vervolgens tot uitval, waarbij een medewerker na een periode van thuis zitten, eerst nog moet revalideren. Dit leidt tot extra kosten en vervelende situaties. Andere medewerkers moeten hierdoor bijvoorbeeld overwerken, waardoor dat ook weer uitval kan opleveren. Vaak wordt er in dit geval gekozen voor een tijdelijke hulpkracht. Dit is duur en doordat een tijdelijke kracht geen ervaring heeft, komt het werk uiteindelijk vaak nog niet af.

Het kantoormeubilair draagt boodschap uit

Circulair kantoormeubilair is meubilair wat al eens eerder gebruikt is en opnieuw wordt ingezet. Tweedehands meubels dus. Hiermee draag je als bedrijf een duidelijke boodschap uit, namelijk dat je kiest voor duurzaamheid. Naast deze boodschap heeft circulair kantoormeubilair nog een prettige bijkomstigheid; het is een stuk goedkoper.

Kantoormeubilair geeft bedrijf sfeer

Als je kiest voor origineel kantoormeubilair dat goed past bij je bedrijf, dan kan dit ook nog eens sfeer verhogend werken. Denk hierbij aan mooie leren clubs en robuuste tafels als vergaderplekken. Medewerkers zullen het fijn vinden om in deze omgeving te werken, hierdoor zal het verloop in het personeelsbestand laag zijn. Ook klanten zullen zich hier op hun gemak voelen, dit leidt tot een betere relatie met de afnemers wat uiteindelijk meer omzet op zal leveren.

Goed meubilair in je kantoor is dus belangrijk om verschillende redenen. Niet alleen draagt het bij aan een mooie uitstraling in het kantoor, maar het heeft ook invloed op de gezondheid van het personeel. Zorg daarom voor goede bureaustoelen op kantoor.