Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners

Ben jij een man die graag met zijn tijd gaat? Die bij deze lage rentestanden geen zin heeft om ieder jaar weer teleurgesteld te worden met een klein beetje rente voor zijn spaargeld? Overweeg je om te gaan beleggen om meer uit je spaargeld te halen? Dat is een verstandige keuze! In dit artikel leggen we uit waarom beleggen zo interessant is en wat de voordelen hiervan zijn. Ook vertellen we je hoe je beste kunt starten met beleggen. Wie weet kun je straks wel je droomauto kopen van je rendement op je beleggingen!

Wat is beleggen?

Beleggen is simpel gezegd het kopen van een aandeel in een bedrijf. Je koopt dus niet fysiek iets, maar je neemt wel een financieel belang in het bedrijf. Dit kan je doen door aandelen in het bedrijf te kopen, maar je kunt ook door te beleggen in obligaties of beleggingsfondsen. Ook kun je beleggen in grondstoffen of bijvoorbeeld goud. Als je eenmaal een belegging hebt gedaan, is het de bedoeling dat je hier geld mee gaat verdienen. Dit kan op twee manieren:

- Door het uitkeren van een dividend: dit is een soort winstuitkering die elk jaar wordt gedaan aan de aandeelhouders. Het bedrijf levert dus geld uit aan jou als je aandelen in het bedrijf hebt.

- Door koersstijging van je belegging: je belegging kan in waarde toenemen, zodat je deze voor een hoger bedrag kan verkopen dan waarvoor je deze hebt gekocht. Dit noemt men ook wel een koerswinst.

Rendement beleggen

Gemiddeld rendement beleggen? Een belegging kan dus geld opleveren door het uitkeren van een dividend of door de koersstijging van je belegging. Wat is nu het gemiddelde rendement als je gaat beleggen? Dit verschilt per jaar en per belegging, maar over een langere periode kun je toch wel stellen dat het rendement van beleggen hoger ligt dan het rendement op spaargeld.

Wat zijn de voordelen van beleggen?

Beleggen biedt verschillende voordelen ten opzichte van sparen. Zeker als je kijkt naar de rente die je op je spaargeld ontvangt. Op dit moment is deze namelijk erg laag, waardoor het moeilijk is om hier een goed rendement mee te behalen. Beleggen biedt hier een oplossing voor, want je kunt hierdoor meer rendement behalen op je geld. Je kunt online kiezen voor verschillende brokers, waar je kunt beleggen. Brokers vergelijken, doe je online snel en gemakkelijk. Bovendien is beleggen ook nog eens leerzaam en spannend. Start vandaag nog met beleggen!