Wat zijn de voordelen van het gebruiken van elektrische bedrijfsauto's?

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van elektrische bedrijfsauto's?

Zakelijk gebruikmaken van een elektrische auto heeft een aantal grote voordelen. Niet alleen kun je bijdragen aan een schoner milieu, ook voor je portemonnee kan het een stuk voordeliger zijn. Werk je voor jezelf? Dan kun je ervoor kiezen om een elektrische auto zakelijk te leasen.

Heb jij een eigen bedrijf en wil je jouw personeel aanmoedigen om elektrisch te rijden? Dan is dit ook een goede optie. Het stimuleren van werknemers om te kiezen voor een elektrische auto kan in veel opzichten voordelig zijn. Zo zijn er subsidies beschikbaar waarvan je gebruik kunt maken. Alles weten over zakelijk elektrisch rijden? In dit artikel lees je meer.

Waarom kiezen voor een elektrische bedrijfsauto?

Zakelijk gebruikmaken van een elektrische auto heeft een aantal grote voordelen. Het is beter voor het milieu, wat natuurlijk goed is voor het imago van je bedrijf. Ook zul je in de toekomst geen last hebben van milieuzones waar je niet mag rijden. In een aantal gemeentes (ook in andere landen) willen ze de binnenstad zelfs helemaal sluiten voor auto's die niet duurzaam zijn. Koop je een elektrische auto op de zaak, of zorg je ervoor dat personeel elektrisch gaat rijden? Dan zijn dit dus geen belemmeringen voor jouw bedrijf.

Geld besparen en subsidies

Ook economisch gezien is het een goed idee om te kiezen voor elektrische bedrijfsauto's. Zo bespaar je op onderhoudskosten en brandstof, maar ook qua belasting zijn er een aantal grote voordelen. Zo kun je een vrijstelling krijgen van motorrijtuigenbelasting, je komt in aanmerking voor KIA en betaalt minder BPM. Schaf je een elektrische auto aan op de zaak? Dan zijn hier sinds 2021 zelfs subsidies voor van maximaal 5.000 euro.

Wil je elektrisch rijden stimuleren bij jouw bedrijf? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Je kunt een elektrische auto kopen, maar ook zakelijk leasen. Heb je een bedrijf met personeel? Dan is het ook handig om een laadpaal te plaatsen bij jouw bedrijfspand. Ook zal jouw personeel een laadpaal abonnement nodig hebben om de wagens te kunnen opladen. Denk je erover na om elektrische auto's te gebruiken voor werk? Zoek dan goed uit wat de mogelijkheden zijn.