De mooiste hiking trips in Nieuw-Zeeland? Verken Aotearoa te voet!

De mooiste hiking trips in Nieuw-Zeeland? Verken Aotearoa te voet!

Als je aan Nieuw-Zeeland denkt, komen meteen beelden van uitgestrekte landschappen, majestueuze bergen en kristalheldere meren naar boven. Dit paradijs aan de andere kant van de wereld biedt enkele van de meest spectaculaire wandeltochten ter wereld. In dit blogbericht lichten we enkele van de mooiste hiking trips uit die je niet mag missen wanneer je het land van de Kiwi’s bezoekt.

1. Tongariro Alpine Crossing

Beschouwd als een van de beste dagwandelingen ter wereld, biedt deze 19,4 kilometer lange tocht een scala aan dramatische landschappen. Van actieve vulkanen en azuurblauwe kratermeren tot stoomopeningen en uitgestrekte weiden; de diversiteit is werkelijk verbazingwekkend.

2. Abel Tasman Coast Track

Gelegen in het Abel Tasman National Park, is deze wandeling een perfecte mix van gouden zandstranden, granieten kliffen en weelderige bossen. Met een lengte van ongeveer 60 kilometer, kun je kiezen voor kortere segmenten of de hele track lopen, afhankelijk van je tijdschema en conditie.

3. Milford Track

De Milford Track wordt vaak "het mooiste wandelpad ter wereld" genoemd en met een goede reden. Deze 53,5 kilometer lange route neemt je mee door het hart van Fiordland National Park, langs schitterende watervallen, door oeroude regenwouden en eindigt bij de iconische Milford Sound.

4. Routeburn Track

Dit pad van 32 kilometer lang biedt een unieke combinatie van berg- en boslandschappen. De Routeburn Track verbindt het Mount Aspiring National Park met het Fiordland National Park en biedt wandelaars spectaculaire uitzichten, van torenhoge alpine pieken tot diepblauwe meren.

Belangrijke Voorbereiding voor je Reis

Voor je aan deze onvergetelijke wandelavonturen begint, is het essentieel om goed voorbereid te zijn. Een cruciale stap voor iedereen die naar Nieuw-Zeeland reist, is het regelen van de nodige reisdocumenten Nieuw-Zeeland

Paspoort en NZeTA

Je paspoort is natuurlijk je belangrijkste reisdocument. Zorg ervoor dat deze bij aankomst in Nieuw-Zeeland nog minimaal drie maanden geldig is na je geplande vertrekdatum uit het land. Naast je paspoort heb je ook een NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) nodig. Dit is een soort elektronische reistoestemming die je online kunt aanvragen. De meeste aanvragen worden binnen 72 uur goedgekeurd, maar het is raadzaam dit ruim voor je vertrek te regelen. Samen met je NZeTA-aanvraag betaal je de IVL (International Visitor Conservation and Tourism Levy), een bijdrage ter ondersteuning van de natuur en infrastructuur van Nieuw-Zeeland.