Welke rolsteiger past het beste bij jouw werkzaamheden?

Welke rolsteiger past het beste bij jouw werkzaamheden?

Het gebruik van klimmaterieel hangt af van de werkzaamheden die verricht gaan worden. Zo worden rolsteigers voor verschillende werkzaamheden gebruikt. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen de werkzaamheden per werkgebied, namelijk; nieuwbouw, installatie, renovatie, onderhoud en schilderwerken. Per werkgebied zijn, door de omstandigheden van de werkzaamheden, andere rolsteigers meer geschikt.

Het werkplatform

Welke rolsteiger passend is voor de werkzaamheden hangt af van de grote van het werkplatform. Voor zware werkzaamheden is namelijk een groter werkoppervlak nodig dan voor lichte werkzaamheden. Dit komt doordat een groot werkoppervlak voor meer stabiliteit zorgt. Ook heb je met een groot werkoppervlak meer bewegingsruimte om makkelijk met zwaar materiaal te kunnen werken. Waar het met zware werkzaamheden verstandiger is om een groter werkoppervlak te hebben, maakt dit voor lichte werkzaamheden niet heel veel uit. Een klein werkoppervlak is dan wel het meest geschikt voor lichte werkzaamheden, echter kunnen deze lichte werkzaamheden ook op een groot werkoppervlak worden uitgevoerd. Bij lichte werkzaamheden speelt persoonlijke voorkeur dus ook nog een rol. Hieronder staat per werkgebied beschreven of een rolsteiger met een groot of klein werkoppervlak meer geschikt is.

Installatie

Bij installatiewerkzaamheden is er over het algemeen geen zwaar en groot gereedschap benodigd. Dit betekent dat een rolsteiger met een klein werkoppervlak voor deze werkzaamheden geschikt is. Echter kan er natuurlijk ook een rolsteiger gebruikt worden met een groter werkoppervlak als je dit fijner vindt. Dit maakt dus dat rolsteigers met een groot en klein werkoppervlak allebei geschikt zijn.

Nieuwbouw

Bij nieuwbouwwerkzaamheden wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van zwaarder gereedschap en materiaal. Voor nieuwbouwwerkzaamheden is het dus beter om een rolsteiger te hebben met een groter werkoppervlak.

Onderhoud

Met onderhoudswerkzaamheden wil je voorkomen dat er iets stuk gaat. Dit zijn meestal lichte werkzaamheden om alles in goede toestand te houden. Deze werkzaamheden kunnen plaatsvinden op verschillende hoogtes. Omdat het lichte werkzaamheden zijn, wordt er meestal geen zwaar en groot gereedschap gebruikt. Dit maakt dat rolsteigers met zowel een groot als klein werkoppervlak geschikt zijn.

Renovatie

Renovatiewerkzaamheden zijn over het algemeen werkzaamheden waarvoor zwaarder materiaal en gereedschap voor gebruikt wordt. Het gebruik van dit soort materiaal gaat makkelijker en beter op een groot werkoppervlak.

Schilderwerken

Voor schilderwerkzaamheden is het niet noodzakelijk om een groot werkoppervlak te hebben, omdat dit geen zware werkzaamheden zijn.

Het is dus belangrijk om rekening te houden met hoe zwaar de werkzaamheden zijn die verricht gaan worden. Hoe zwaarder de werkzaamheden hoe verstandiger het is om een groot werkoppervlak te nemen. Heb je lichte werkzaamheden dan hangt het af van je persoonlijke voorkeur. Layherrolsteigers.com heeft de beste kwaliteit rolsteigers voor alle werkzaamheden.