Zo kies je het perfect overhemd voor mannen

Zo kies je het perfect overhemd voor mannen

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het perfecte overhemd voor mannen. Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor een overhemd van goede kwaliteit, zodat het overhemd comfortabel zit en lang meegaat. Verder is het belangrijk om te kiezen voor een overhemd dat bij jouw persoonlijke stijl past en dat past bij de gelegenheid waarvoor je het overhemd wilt dragen. Bij het kiezen van de juiste maat is het belangrijk om te meten of je borst, middel en heupen in aanmerking komen voor de maat die je wilt kopen. Als laatste is het belangrijk om te kijken naar de details, zoals de kleur, patroon en manchetten van het overhemd, om er zeker van te zijn dat het overhemd bij je past.

De juiste maat

Om de juiste maat overhemd te kiezen, is het belangrijk om bepaalde punten van je lichaam eerst op te meten. De eerste stap is om je nek omtrek te meten. Dit doe je door een meetlint rondom je nek te houden, zodat het aansluit maar niet te strak zit. Dit is de maat die je nodig hebt voor de kraag van het overhemd. Kies je voor de stijlvolle Profuomo overhemden, dan weet je zeker dat wanneer je de juiste maat kiest, je een perfect overhemd draagt. Niet alleen optisch, maar ook kwalitatief hoogwaardig. Nadat je de nek hebt opgemeten voor de kraag, is het belangrijk om ook de borstomvang op te meten. Hiervoor meet je rondom de breedste delen van je borst met het meetlint.

Welke kleur kies je?

Er is geen specifieke kleur overhemd die populairder is dan andere kleuren. Het hangt af van persoonlijke voorkeuren en de gelegenheid waarvoor het overhemd wordt gedragen. Sommige mensen houden bijvoorbeeld van donkere kleuren zoals blauw of zwart voor formele gelegenheden, terwijl anderen juist kiezen voor lichtere kleuren zoals wit of lichtblauw voor een zakelijke casual look. Het is belangrijk om een overhemd te kiezen dat bij jouw persoonlijke stijl past en geschikt is voor de gelegenheid. 

Tot slot

Het perfecte overhemd voor hem shop je gemakkelijk en snel online of in de winkel. Belangrijk is wel dat je weet welke maat of je hebt. Vooral bij het uitzoeken van een overhemd is het daarom van belang niet alleen te kijken naar de maat zoals we dit bij een t-shirt of trui ook doen, maar om ook te kijken naar de maat van de kraag, borstomvang en lengte van de mouwen. Zo weet je namelijk zeker dat je kiest voor een overhemd die volledig past bij de vorm van je lichaam.