Op deze 5 manieren maak jij jouw huis veiliger

Op deze 5 manieren maak jij jouw huis veiliger

Veel mensen denken niet na over de veiligheid van hun huis. Ze zijn ervan overtuigd dat ze geen aanleiding hebben om zich zorgen te maken, of ze weten gewoon niet hoe ze moeten beginnen met het verbeteren van de beveiliging van hun woning. Toch schrijven wij deze week een artikel met daarin vijf gemakkelijke tips die jouw huis veiliger maken.

Alarmsysteem

De meeste mensen schaffen een alarmsysteem pas aan, ná een inbraak. Dit is logisch, want je weet dan wel dat het nodig is. Maar waarom wachten tot er een inbraak is? Alarmsystemen zijn steeds slimmer en goedkoper geworden, dus er is geen reden meer om ze niet aan te schaffen. Een alarmsysteem is niet alleen een afschrikmiddel voor inbrekers, maar geeft ook een veiligheidsgevoel. Daarnaast voorkom je dat jij het gevoel krijgt dat je je niet meer prettig voelt in je eigen huis, omdat er iemand in geweest is.

Licht

Inbrekers houden ervan om onopgemerkt hun werk te kunnen doen. Zorg dus dat er ‘s nachts voldoende licht is rondom je huis. Je kunt bijvoorbeeld bewegingssensoren installeren, zodat het licht automatisch aangaat als er iemand in de buurt komt. Ook kun je timer schakelaars gebruiken, zodat het licht aangaat op bepaalde tijden. Deze tijden kunnen willekeurig zijn, zodat het niet duidelijk is wanneer je thuis bent en wanneer niet. Zo profiteer je dus eigenlijk dubbel van licht.

Verborgen sleutels

Wat is het eerste dat inbrekers doen als ze bij jouw huis komen? Juist, naar een plek zoeken waar ze een sleutel kunnen vinden. Dit is eigenlijk heel logisch, want inbrekers weten dat de meeste mensen een plek hebben waar ze een sleutel verstoppen. Zorg dus dat je geen enkele aanwijzing geeft waar je sleutel verstopt is. Wees ook voorzichtig met het uitlenen van een sleutel.

Voorkom brand

Naast inbraak, zorgen ook brandwerende veiligheidsmaatregelen ervoor dat je een stuk veiliger bent thuis. Denk aan dingen als brandmelders, stekkers in stopcontacten en de droger. Met brandveilig installatiemateriaal en logisch nadenken kom je echt al een heel eind.

Let op met foto's op het internet

Als je spullen verkoopt op Marktplaats is het verstandig om goed op te letten wat je allemaal op de foto zet. Zo kunnen inbrekers namelijk precies zien welke mooie spullen je hebt en besluiten om juist bij jou in te breken. Zorg dus dat je geen foto's maakt van de mooiste spullen in huis. Marktplaats is natuurlijk niet de enige plek waar je spullen verkoopt, maar let altijd goed op wat je online deelt. Dit geldt dus ook voor Facebook, Instagram en Tiktok.