Dartpijlen kopen? Bestel de beste dartpijlen online in de dart webshop

Dartpijlen kopen? Bestel de beste dartpijlen online in de dart webshop

Goede dartpijlen zijn de basis om lekker te kunnen gooien. Of je nu met vrienden speelt of voor jezelf; ga altijd voor goed materiaal. Het is persoonlijk welke pijlen er nu het beste bij jou passen. Wil je dartpijlen kopen? Wij hebben een aantal handige tips voor je, om hier achter te komen!

Gewicht

Het gewicht van een dartpijl mag niet boven de vijftig gram uitkomen. Nu zal dit niet snel gebeuren, want de meeste pijlen wegen tussen de eenentwintig en zesentwintig gram. Het meest voorkomende gewicht van een dartpijl is vierentwintig gram. Als je net begint met darten, doe je er goed aan om te starten met een pijl van vierentwintig gram of meer. Een pijl met minimaal dit gewicht, ligt stabieler in de hand en gooit strakker dan een lichte pijl. Lichtere, losse pijlen gooien gemakkelijker, maar kunnen wel wat gaan ‘zwabberen’ als je net begint met darten. Start goed en begin eerst met wat zwaardere pijlen. Dan kun je later altijd nog overschakelen naar lichtere pijlen.

Grip

Je kunt kiezen tussen pijlen met veel grip of juist met weinig grip. In de dartwereld wordt er onderscheid gemaakt tussen ruwe en gladde pijlen. Ruwe pijlen kenmerken zich, doordat ze veel grip hebben. Je voelt ze tussen je vingers zitten, als de pijlen vertrekken uit je hand heb je het gevoel dat je de richting zelf kunt bepalen. Gladde pijlen voelen vrijer en losser aan. Er zijn darters die dit juist weer fijner vinden. De ‘barrel’ is het stukje van de dartpijl waar de grip (of juist geen grip) op zit. Heb je droge vingers? Dan heb je heb je zelf al grip op je vingers en kun je prima gaan voor gladde pijlen. Heb je geen droge vingers? Ga dan voor pijlen met grip.

Veel te kiezen

Online valt er veel te kiezen als het gaat om dartpijlen. In deze dart online shop vind je alle soorten dartpijlen die je maar kunt bedenken. Zware pijlen, lichte pijlen, veel grip en weinig grip. Je vindt hier dartpijlen in verschillende prijsklassen, waarbij er gegarandeerd een setje bij zit die past bij jouw budget. Je kunt ook kiezen voor een set bestaande uit meerdere pijlen en flights. Dat is handig als je bijvoorbeeld tegen iemand wilt kunnen spelen die zelf geen pijlen heeft. Heb je een voorkeur voor bepaalde kleuren? Ben je voor een bepaalde voetbalclub? Je gaat hier jouw gewenste dartpijl vinden!