Drie supplementen die elke sportieve man moet overwegen

Drie supplementen die elke sportieve man moet overwegen

Supplementen zijn essentieel in het huidige tijdperk, vooral in een land als Nederland waar de levensstijl supersnel is; we zijn constant aan het overwerken, onder slapen, overtrainen en onder herstellen bovenop een slecht stressmanagement en slechte voedingsgewoonten, en misschien zelfs een zittende levensstijl.

Supplementen maken een enorm verschil voor de gezondheid, omdat een tekort aan vitaminen en mineralen leidt tot gezondheidsproblemen. Voor mannen kunnen dit problemen met de prostaat en een laag testosteron zijn. Wist je ook dat er iets is dat andropauze heet? Samengevat is dit in feite de mannelijke versie van de menopauze. Het goede is dat niet elke man andropauze krijgt en je kunt voorkomen dat je het krijgt door simpelweg prioriteit te geven aan je gezondheid en een van de eenvoudigste manieren om dit te doen, is door op het juiste moment te zijn met suppletie. We hebben een lijst samengesteld met basissupplementen die volgens ons elke atletische man zou moeten nemen. Als je zou gaan overwegen om daadwerkelijk te gaan shoppen voor supplementen; kies dan voor een betrouwbare leverancier. Een bedrijf dat open communiceert over zijn producten én ook testresultaten publiceert zoals Nextgen Science krijgt hier écht de voorkeur.

Vitamine D

Vitamine D is een van de meest cruciale vitamines die het lichaam nodig heeft; het helpt het immuunsysteem te versterken en infecties te bestrijden, wat ook betekent dat het minder vatbaar is voor ziek worden, en ook de testosteronniveaus verhoogt. Vitamine D is ook essentieel voor de cardiovasculaire gezondheid en botten. Er zijn ook onderzoeken die suggereren dat een laag vitamine D-gehalte verband houdt met een slechte mannelijke seksuele functie, aangezien vitamine D cruciaal is voor de hormonale gezondheid.

Vitamine D speelt ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van skeletspieren en helpt ook bij onze stemming. Suppletie met 5000 IE vitamine D per dag zal hormonaal en qua immuunsysteem gunstig zijn voor de gezondheid van de mens. We raden aan om vitamine D te nemen die ook vitamine K bevat voor een betere opname.

Zink

Testosteronspiegels nemen af ​​met de leeftijd, slecht slapen, slechte voedingsgewoonten en stress. Een laag testosterongehalte kan gezondheidsproblemen veroorzaken, verhoogt het risico op osteoporose en houdt ook verband met depressie. Er zijn ook onderzoeken die suggereren dat mannen een hoger risico lopen op erectiestoornissen als ze een tekort aan zink hebben, aangezien zink een belangrijk mineraal is dat voedingsstoffen metaboliseert en helpt bij de immuunfunctie, DNA- en eiwitproductie. Mannen zijn ook erg vatbaar voor het produceren van oestrogeen, wat kan resulteren in borsten / dikke borst en vetopslag via de heupen en buik, wat zink super belangrijk maakt omdat zink de omzetting van testosteron in oestrogeen kan helpen remmen.

Vitamine B-complex

B-vitamines zijn in water oplosbaar, wat betekent dat je lichaam ze niet kan opslaan en je dus een continue aanvoer nodig hebt. Als je een tekort aan vitamine B heeft, kunt je huiduitslag, spijsverteringsproblemen, bloedarmoede, depressie en angst, of zelfs bloedarmoede krijgen.

Thiamine (of vitamine B1) is belangrijk voor het onderhoud van uw zenuwstelsel en komt vaak voor in volle granen, bonen en rundvlees. Riboflavine (of vitamine B2) is belangrijk om uw metabolisme te reguleren en om uw haar en huid te helpen onderhouden. Niacine (of vitamine B3) verhoogt uw goede HDL-cholesterol en helpt tegelijkertijd uw slechte LDL-cholesterolgehalte laag te houden. Het is ook van vitaal belang voor de aanmaak en reparatie van DNA en helpt de hersenfunctie te stimuleren. Vitamine B5 (of pantotheenzuur) maakt rode bloedcellen aan en produceert belangrijke geslachts- en stresshormonen.

Hoewel veel voedingsmiddelen zoals avocado en zalm vitamine B5 bevatten, is deze vitamine niet een waar je op wilt beknibbelen! Vitamine B6 is betrokken bij de productie van serotonine en melatonine om uw humeur te helpen reguleren en een goede nachtrust te garanderen. Vitamine B12 helpt ook bij de slaap, en houdt ook depressie op afstand en de algehele gezondheid van het hart.