Hoe maak je een auto goed schoon?

Hoe maak je een auto goed schoon?

Veel mensen wassen hun auto in de autowasstraat, omdat dit altijd snel en effectief is. Toch vinden nog altijd veel mensen het fijner om hun auto zelf schoon te maken. Dit kan namelijk ook snel en effectief, zolang je weet hoe je het moet aanpakken. Wij geven je in dit artikel een aantal tips voor het schoonmaken van je auto. Wat moet je allemaal in huis hebben? En welke producten zijn handig om je met deze taak te helpen? Dit en meer, lees je hier.

Welke producten heb je nodig?

Ten eerste bespreken we de middelen die je nodig hebt, of kunt gebruiken bij het schoonmaken van je auto. Zorg dat je minimaal één of twee emmers hebt, die je kunt vullen met water voor het schoonmaken. Een tuinslang kan ook handig zijn hiervoor. Verder heb je nog een goede washandschoen nodig. Het is slim om ook een aparte washandschoen te hebben voor je velgen. Droogdoeken heb je nodig om je auto weer droog te maken. Voor het schoonmaken kun je ook kiezen om microvezeldoeken te gebruiken. Dressing, shampoo, velgenreiniger en glasreiniger zijn ook noodzakelijk. Een autohoes is ook fijn om te hebben, zodat je auto schoon en zonder beschadigingen blijft. Daarom kun je online een autohoes kopen voor je gaat schoonmaken.

Hoe maak je jouw auto schoon?

Om te beginnen is het belangrijk dat je auto voorzichtig behandeld. Gebruik dus niet te veel kracht tijdens het schoonmaken, maar ga rustig en beheerst te werk. Begin met de makkelijkere delen, zoals het dak en de zijkanten van je auto. Als je auto erg vies is, kun je ervoor kiezen om eerst met een hogedrukspuit te werken. Zorg dat je auto goed afspoelt voordat je verder gaat met schoonmaken.

Als je auto niet heel erg vies is, kun je ervoor kiezen om de auto eerst in te zepen. Dit doe je door auto shampoo op het natte velg te doen en dit even in te laten werken. Voor het schoonmaken van de auto zelf is microvezeldoek het beste materiaal. Dit materiaal maakt het namelijk mogelijk om vuil en stof te verwijderen, zonder krassen achter te laten. Nadat je auto schoon is, kun je ervoor kiezen om de auto in te waxen. Dit geeft je auto namelijk een mooie glans en beschermt het tegelijkertijd ook nog eens tegen vuil en water.