Hoe val ik thuis af met roeien?

Hoe val ik thuis af met roeien?

Dat steeds meer mensen ervoor kiezen om thuis te sporten, dat is geen verrassing meer. Thuis sporten biedt natuurlijk allerlei voordelen, aangezien je natuurlijk nergens aan vast zit, kun je trainen wanneer je maar wilt. Waar we tot enkele jaren vooral zagen dat mensen kozen voor een hometrainer, zien we nu dat er ook steeds vaker wordt gekozen voor een roeiapparaat. Een roeiapparaat heeft namelijk als grote voordeel dat je er niet alleen je conditie mee kunt trainen, maar ook je spieren. Dit maakt het dat ze zo ontzettend populair zijn. Maar hoe werkt zo’n roeitrainer nu eigenlijk?

Afvallen door te roeien

Dat je om af te willen vallen meer calorieën moet verbranden dan dat je eet, is natuurlijk geen geheim. Belangrijk is wel dat je ervoor zorgt dat je op de juiste manier traint. Allereerst is het dus zaak dat je beschikt over een goed roeiapparaat. Vooral wanneer je zelf wat zwaarder en ook langer bent, is het verstandig te kiezen voor een wat kwalitatief hoogwaardiger roeiapparaat. De beste roeiapparaten kenmerken zich vaak door het gebruik van wat meer metaal, dan wanneer je kiest voor een goedkoper apparaat. Hier zien we dat er doorgaans meer voor plastic wordt gekozen. Je zult namelijk al snel merken dat wanneer je voor een wat goedkoper apparaat kiest, je niet stabiel op de roeitrainer zit.

Begin rustig

Wanneer je besluit af te willen vallen met een roeitrainer, dan is het belangrijk dat je rustig begint. Het is namelijk zonder dat het ons vaak realiseren een stuk intensiever dan we denken. Nadat je eindelijk je Focus Fitness Row 3 hebt staan, is het aan te raden om rustig te beginnen met ongeveer 20 tot 25 minuten trainen per sessie. Bij voorkeur houd je tussen de trainingen door 72 uur rust, zodat je lichaam zich goed kan herstellen. Je zult dan al snel merken dat naarmate de tijd vordert, je het gevoel hebt dat het je steeds beter afgaat. Als dit het geval is, dan kun je de duur van de training met 5 minuten verlengen of de weerstand van het roeiapparaat verhogen. Zo kun je de trainingen en ook intensiteit stukje bij beetje verder uitbouwen.