Last van blaasjes op je huid?

Last van blaasjes op je huid?

Heb je blaasjes op je huid? Dan is de kans groot dat je een schimmelinfectie hebt opgelopen. Een dergelijke infectie kun je krijgen door bijvoorbeeld de combinatie warmte met vocht. Kom je veel in een sportschool en douche je daar ook? Ga je regelmatig naar de sauna? Kleedkamers van dit soort plekken, zijn hotspots om een schimmelinfectie op te lopen. Gelukkig zijn er goede medicijnen, waardoor jij weer snel af bent van deze blaasjes op je huid!

Schimmelinfectie behandelen

Huidschimmel is een vervelende aandoening. Naast de blaasjes op je huid, kun je het herkennen aan het pijnlijke, branderige gevoel wat je op je huid hebt. Ook kan het zijn dat je schilfers op je huid hebt. Een schimmelinfectie zoals een huidschimmel, ontstaat door een explosieve groei van schimmels en gisten. In de juiste verhoudingen zijn schimmels en gisten juist goed, maar als deze in te hard groeien, leidt dit tot een infectie die je snel moet behandelen. Te lang wachten met behandelen, kan namelijk leiden tot nog groter fysiek ongemak.

Hoe ontstaan blaasjes op je huid

Blaasjes op je huid zijn een gevolg van de schimmelinfectie die zich bevindt op je huid. Een dergelijke infectie kan ontstaan door de combinatie warmte en vocht, maar ook door bijvoorbeeld te strakke kleding. In dit geval gaat de huid schuren tegen de kleding aan en hierdoor wordt de huid beschadigd. Het beschermingslaagje wordt hiermee als het ware weggehaald, waardoor een infectie vrij spel krijgt. Dat geldt ook voor te vaak met zeep wassen. Te vaak wassen met zeep zorgt er ook voor dat beschermingslaagje wordt verwijderd.

Hoe ontstaan blaasjes op je huid

Gelukkig is er goede medicatie beschikbaar voor de behandeling van huidschimmel. Hiermee ben je weer snel van die vervelende blaasjes af en kan de huid zich weer goed herstellen. Deze medicatie kun je prima online bestellen. Na een paar dagen heb je het al in huis en kun je de behandeling starten. Zorg ervoor dat je altijd de hele kuur afmaakt, zodat er geen gisten en schimmels achterblijven die weer kunnen gaan groeien. Gaan de blaasjes toch niet weg? Raadpleeg dan altijd je huisarts.