Oma weet raad met schimmelnagels

Oma weet raad met schimmelnagels

Er zijn tegenwoordig veel huismiddeltjes beschikbaar om van een schimmelnagel af te komen, wat betekent dat je veel keuzes hebt. Als het gaat om welke je moet proberen, is het echt een kwestie van experimenteren met de tips van oma weet raad om te zien welke huismiddeltjes van je grootmoeder wel of niet werken voor jou.

Beste schimmelnagel tips van oma

Wat is de beste schimmelnagel oma tip die mensen gebruiken om hun schimmelinfectie aan te pakken? Hieronder vind je een aantal populaire huismiddeltjes voor het behandelen van schimmelnagels.

Oliën tegen schimmelnagels

Sommige oliën bevatten schimmelwerende, antibacteriële en/of antiseptische eigenschappen. Tea tree olie, oregano olie en pepermuntolie zijn populaire oliën die een of meer van de bovenstaande eigenschappen bevatten. Het enige wat je hoeft te doen is 2 of 3 keer per dag wat olie direct op de teennagel deppen met een schoon wattenstaafje. Let op: Sommige oliecombinaties kunnen huidirritatie of allergische reacties veroorzaken, waardoor het nodig is om te controleren of er mogelijk slechte oliecombinaties zijn.

Knoflook tegen schimmelnagels

Knoflook heeft volgens oma sterke schimmelwerende eigenschappen, waardoor dit een top huismiddeltje is voor de behandeling van bepaalde soorten teennagelschimmel. Het fijnhakken van een teentje knoflook en dit gedurende een week 20 tot 30 minuten per dag rechtstreeks op de geïnfecteerde nagel aanbrengen kan helpen. Omdat knoflook chemische brandwonden kan veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid, moet je goed opletten als je dit huismiddeltje voor het eerst gebruikt.

Snakerwortelextract

Snakerwortel is een traditionele behandelingsoptie van oma die algemeen bekend is voor de behandeling van schimmelnagel. Het extract staat bekend om zijn schimmelwerende eigenschappen en wordt direct op het geïnfecteerde gebied aangebracht. Je hoeft het maar 2 tot 3 keer per week aan te brengen om positieve resultaten te krijgen. Omdat de behandeling maar ongeveer 3 maanden werkt, zijn aanvullende extractbehandelingen vaak nodig.

Zuiveringszout

Zuiveringszout van oma verwijdert overtollig vocht van je voeten, een veel voorkomende oorzaak van schimmelnagel. Hoewel is aangetoond dat dit oma huismiddeltje de schimmelgroei vermindert, zorgt het er niet voor dat je helemaal van de schimmel afkomt. Maak gewoon een dikke pasta van zuiveringszout en water en breng dit ongeveer 15 minuten rechtstreeks aan op de geïnfecteerde teennagel. Spoel af en herhaal 3 tot 4 keer per dag.

Mentholzalf

De actieve medicijnen in mentholzalf bevatten eigenschappen waarvan is aangetoond dat ze proactief zijn bij de behandeling van schimmelnagel, zoals menthol en kamfer. Eenmaal per dag de topische zalf aanbrengen op de teennagel en het geïnfecteerde gebied is alles wat nodig is om verbetering te merken, wat meestal enkele weken duurt.

Oma weet raad met jouw schimmelnagel

Hoe lang duurt het voordat je weet of je thuisbehandeling heeft gewerkt? Dat hangt af van het middel en de ernst van het schimmelprobleem. Hoewel het meestal 2 tot 3 maanden duurt voordat een teennagel schimmelinfectie is verdwenen, kan het tot een jaar duren voordat de infectie volledig is genezen.

De meeste mensen zullen ten minste 1 van de bovenstaande antischimmel behandelingen van oma weet raad proberen voordat ze ervoor kiezen om voetzorg te zoeken bij een professional voor hun kalknagel.