Tips voor het inrichten van een schoonheidssalon

Tips voor het inrichten van een schoonheidssalon

Wanneer je voor jezelf begint als schoonheidsspecialiste of de schoonheidssalon wilt veranderen en renoveren, zijn er verschillende dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Aangezien de behandelingen die jij uitvoert bepaalde benodigdheden kennen en er rekening gehouden moet worden

Logische opbergsystemen

Veel schoonheidssalons kennen velen soorten crèmes, peelings, masker en andere producten in de vorm van potten, tubes en andere soort verpakkingen. Deze producten kun je gemakkelijk kwijt raken wanneer je een grote collectie hebt opgebouwd. Daarom is het belangrijk om een logische manier van opbergen te hanteren om zo frustraties en teleurstellingen te voorkomen. Dit is helemaal het geval wanneer je verschillende behandelkamers hebt maar niet van elk product genoeg verpakkingen hebt. Een handige manier van ordenen, kan het kopen van stellingen zijn die op een centrale plek staan. Daarnaast zijn verrijdbare karretjes met bepaalde producten ook heel praktisch.

Ergonomische behandelstoelen

Tijdens de behandelingen spenderen de meeste klanten best wel wat tijd in de stoel. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor behandelstoelen die prettig zitten, verstelbaar zijn en gemakkelijk te verplaatsen zijn. Wat ook een vereiste is wat niet over het hoofd gezien mag worden, is de mogelijkheid om de stoel schoon te kunnen maken. Dit is natuurlijk wel net zo hygiënisch.

Genoeg wachtruimte

Creëer genoeg plek voor klanten om te kunnen wachten voor hun behandeling. Wanneer hier te weinig ruimte is, krijg je al snel een rommelig geheel en dit oogt ook minder professioneel. In deze wachtruimte zijn een zithoek met een koffieapparaat, wat tijdschriften en een tafel een aantal dingen waar je aan zou kunnen denken bij het inrichten van deze ruimte.

Kwalitatief goede tools

Tijdens de behandeling zelf is het natuurlijk van groot belang dat alles goed, schoon en precies uitgevoerd kan worden. Hier zijn goede en steriele tools voor nodig. Investeer dus in goede spullen omdat dit ook ten goede komt aan de behandeling en daarmee de geboden kwaliteit voor de klant. Dit draag alleen maar bij aan een goed imago.

Prettige verlichting voor het beste resultaat

Ook het licht is belangrijk, helemaal wanneer het gaat om details zoals bij permanente make-up maar ook bij huidbehandelingen. Kies daarom voor lampen die het licht goed verspreiden. Ook is het prettig om te kiezen voor verlichting die weinig ruimte opeisen. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor led panelen. Dit type verlichting valt samen in het plafond waardoor het niet uitsteekt. Dit oogt minder rommelig en tegelijkertijd zorgt het voor een goede spreiding van het licht. Ook zijn deze panelen gemakkelijk schoon te maken en vangen ze geen stof. Ontdek welk led paneel van ledlichtstunter het beste in jouw schoonheidssalon past! Ook wanneer je liever voor een ander type led verlichting kiest, ben je hier aan het juiste adres!