Vakantie in Córdoba? Dit zijn de leukste bezienswaardigheden en activiteiten.

Vakantie in Córdoba? Dit zijn de leukste bezienswaardigheden en activiteiten.

Córdoba is een prachtige stad in Andalusië en zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie. Deze historische stad heeft veel bezienswaardigheden te bieden, zoals de imposante kathedraal, de Romeinse tempels en het Alcázar paleis. Daarnaast is er ook genoeg te doen in Córdoba, zoals eten in één van de typische tapasbars of een wandeling door de smalle straatjes maken.

Wat kun je allemaal zien en doen in Córdoba? In dit artikel lees je alles over deze prachtige, oude stad in het zuiden van Spanje.

Ligging en geschiedenis

De stad Cordoba heeft een mooie ligging, namelijk aan de rivier de Guadalquivir. Córdoba was vroeger een belangrijke handelsstad en dat is nu nog terug te zien aan de gebouwen die hier staan. Córdoba was ook een van de grootste steden in Europa tijdens de Moorse overheersing. Dit zie je nog steeds, door de vele mooie gebouwen met Moors invloeden. Het is een erg interessante stad, met een brede en diverse geschiedenis.

De mooiste bezienswaardigheden

In Córdoba zijn er verschillende bezienswaardigheden die je niet mag missen. Zo is er de kathedraal van Cordoba, een imposante gotische kerk die gebouwd is op de resten van een moskee. De kathedraal is dagelijks open voor bezichtiging en het is zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan. Ook de Romeinse tempels zijn een bezoekje waard. Deze tempels dateren uit de tweede eeuw en zijn goed bewaard gebleven. Tot slot is er het Alcázar paleis, een Moorse fort uit de negende eeuw. Dit paleis is ook dagelijks open voor bezoekers en je kunt er rondleidingen boeken.

Activiteiten in Córdoba

Er valt ook genoeg te doen in Córdoba. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeling maken door de smalle straatjes van de stad en genieten van het authentieke Andalusische sfeertje. Ook kun je in één van de vele tapasbars een hapje eten. Cordoba is namelijk bekend om zijn lekkere tapas en heerlijke wijnen. Wil je graag wat meer actief bezig zijn? Dan kun je in Cordoba raften of kajakken op de rivier de Guadalquivir. Dit is zeker een aanrader voor een leuke, actieve dag in Córdoba!

Córdoba heeft dus veel mooie bezienswaardigheden en er is genoeg te doen voor jong en oud. Córdoba is echt een aanrader als je Andalusië bezoekt!