Welke systemen zijn er interessant voor een autobedrijf?

Welke systemen zijn er interessant voor een autobedrijf?

Bij een autobedrijf starten is de kans aannemelijk dat je als ondernemer een passie hebt voor auto’s of er op zijn minst erg goed in bent om auto’s te repareren of te verkopen. Dit is datgene waar je dagelijks mee bezig wilt zijn. Op het moment dat je een eigen garagebedrijf start wil je natuurlijk zo veel mogelijk tijd met je werk bezig zijn. Om deze reden is het belangrijk dat je jouw bedrijf efficiënt inricht. Dit betekend dat je administratief enkele keuzes zal moeten maken. 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een eigen efficiënte werkwijze te ontwikkelen waarin je alles bijhoudt, maar er zijn op bedrijven die al deze systemen al voor garagehouders hebben gebouwd. Voor een maandelijks bedrag kun je gebruik maken van zo’n VMS systeem

Voertuiginformatie

Er zijn tools beschikbaar waarmee je snel betrouwbare voertuiginformatie kunt opvragen. Je ziet dan de complete geschiedenis van iedere motorrijtuig, voor zover deze bekend is bij de Belastingdienst en het RDW. 

Taxatie management tools

Er zijn verschillende soorten taxatie tools beschikbaar. Zo’n tool biedt de auto-inkoper inzicht in de waarde van de auto die je kan inkopen bij een klant. Door een combinatie van geautomatiseerde processen wordt een relevante waarde inschatting gemaakt van de auto en kun je deze ook direct toevoegen aan een veilinghuis. Hier kunnen andere aanbieders dus direct een bod doen op de auto. Dit soort tools verdienen zich in veel gevallen al direct terug, omdat je enerzijds veel tijd bespaard met het uitzoeken van de actuele autowaardes en anderzijds weet je direct de waarde van een occasion. Zo betaal je nooit te veel voor de inkoop van een auto.

Advertentiesystemen

Als in- en verkoper van auto’s ben je regelmatig druk met maken van advertenties. De foto’s moeten gemaakt worden, de specificaties moeten bij elkaar geraapt worden en er moet nog een leuk stukje tekst geschreven worden om de auto te verkopen. Om dit proces efficiënter te maken zijn er verschillende add-programma’s beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de AutotelexAds. Door gebruik te maken van dit portaal, kun je binnen 1 minuut jouw artikel toevoegen aan de benodigde portalen waar de advertentie op moet komen.