Geef jouw vensterbank een upgrade!

Geef jouw vensterbank een upgrade!

De vensterbank is vaak een onderdeel van het huis dat vergeten wordt bij het inrichten en decoreren van een kamer. Maar een mooi gedecoreerde vensterbank kan juist zorgen voor een sfeervolle uitstraling van de ruimte. In deze blog geven we tips over hoe je jouw vensterbank leuk kan decoreren.

Planten

Planten zijn altijd een goed idee om op de vensterbank te plaatsen. Ze geven niet alleen kleur aan de ruimte, maar zorgen ook voor een gezonde lucht. Kies voor verschillende soorten planten met verschillende hoogtes en vormen om een interessante compositie te creëren. Zet ze in mooie potten of manden voor een extra decoratief effect.

Boeken

Een stapeltje boeken op de vensterbank is niet alleen praktisch, maar ziet er ook nog eens leuk uit. Het geeft de ruimte een persoonlijke touch en je kan er bovendien nog eens in bladeren als je even lekker in het zonnetje zit.

Kaarsen

Kaarsen zorgen voor een gezellige sfeer in huis en zijn daarom perfect om op de vensterbank te plaatsen. Kies voor kaarsen in verschillende hoogtes en kleuren om een mooi geheel te creëren. Zet ze bijvoorbeeld in mooie kandelaars of glazen windlichten voor een extra luxe uitstraling.

Decoratieve objecten

Decoratieve objecten zoals beeldjes, vaasjes of schalen kunnen de vensterbank ook mooi aankleden. Kies voor objecten die bij de stijl van de kamer passen en combineer verschillende objecten met elkaar voor een speels effect. Let er wel op dat je niet teveel objecten plaatst, anders wordt het al snel te druk.

Fotolijstjes

Fotolijstjes met mooie foto's van bijvoorbeeld familie of vakanties zorgen voor een persoonlijke touch op de vensterbank. Kies voor lijstjes in dezelfde kleur voor een rustig geheel of juist voor verschillende lijstjes in verschillende kleuren voor een speelse uitstraling.

Seizoensdecoratie

Met seizoensdecoratie kan je de vensterbank steeds opnieuw decoreren en aanpassen aan het seizoen. Denk aan herfstbladeren en pompoenen in de herfst, kerstversiering in de winter en bloemen in de lente en zomer. Zo blijft de vensterbank steeds verrassend en fris.

Raambekleding

Door het aankleden van jouw ramen, lijken de vensterbanken ook een stuk minder leeg en karakterloos. Opties voor raambekleding zijn gordijnen, shutters of rolgordijnen. Shutters prijzen we natuurlijk helemaal de hemel in omdat je daar de meeste controle hebt over de inkijk in je woning en regel je zelf de lichtinval vanuit buiten!

Verlichting

Met mooie lampjes of lichtslingers kan je de vensterbank op een sfeervolle manier verlichten. Kies voor warm licht voor een gezellige uitstraling.

Er zijn veel manieren om jouw vensterbank leuk te decoreren. Combineer verschillende items met elkaar voor een persoonlijk en sfeervol geheel. Veel plezier met het decoreren van jouw vensterbank!