Hier moet je op letten als je een sportschool uit gaat kiezen

Hier moet je op letten als je een sportschool uit gaat kiezen

Natuurlijk is het altijd goed dat je ervoor kiest je lijf wat meer beweging te gunnen, en een sportschool is hier de ideale plek voor. Maar de laatste jaren zijn er zóveel sportscholen bijgekomen dat het lastig is er eentje te kiezen die bij jou past. Dit is waar je op moet letten als je aan het oriënteren bent op een sportschool.

Jouw verwachtingen

Ten eerste kan je je natuurlijk afvragen wat jij wilt dat de sportschool, bijvoorbeeld Basic-Fit je gaat bieden. Heb je al bepaalde faciliteiten waarvan je graag gebruik wil gaan maken? Kijk dan even goed of de sportschool die jij op het oog hebt deze wel aanbieden. Misschien vind je het na je workout wel lekker even de sauna in te springen, of trek je graag een baantje in het zwembad. Dan is het natuurlijk wel handig dat de sportschool deze faciliteiten heeft. 

Zoek je bovendien naar een kleinschalige gym met veel persoonlijke aandacht, of vind je het ook niet erg als deze wat groter is en je lekker je eigen ding kan doen? Dit zijn punten die het verschil maken voor jouw ervaring van de school.

Groepslessen en specialiteiten

Gesproken over deze persoonlijke ervaring, kan deze natuurlijk enorm verschillen. Wat voor de een niet werkt, werkt voor de ander prima. De voorziening van groepslessen bijvoorbeeld levert voor veel mensen voordelen op, omdat zij op deze manier in aanmerking komen met andere sporters en hierdoor hun sportritueel ook nog een sociaal randje geven. Niet alleen gaat de tijd dan sneller, ook motiveert het nog extra om echt op te komen dagen voor je lessen!

Omdat niet alle vrouwen zich in elke sportschool op hun gemak voelen, is er ook een speciale gym voor vrouwen. Ook opende er onlangs een speciale sportschool voor lhbti'ers. Behoor je tot deze groep en is sporten een drempel, kan dit je helpen toch de stap te zetten om te gaan sporten!

Openingstijden, toegankelijkheid en prijs

Een druk werk-, gezins-, of sociaal leven? Sporten moet passen binnen jouw patroon, niet andersom. Het is dan natuurlijk wel zo fijn als je sportschool Utrecht een beetje flexibele openingstijden aanbiedt. Zo kan jij kiezen nog even naar de gym te gaan na je werkdag, of juist ervoor. Kijk er even goed naar hoe toegankelijk de sportschool naar keuze is, en op welke tijden hij is geopend. Gelukkig zijn veel sportscholen tegenwoordig van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend.

En dan voor velen toch een belangrijke factor: de prijs van de sportschool. Wanneer je een sportschool op het oog hebt, is het natuurlijk een tegenvaller als deze een absurd bedrag per maand van je vraagt. Je wilt niet de hoofdprijs betalen, zeker niet als je maar één keer in de week gebruik maakt van je sportschool. Weeg voor jezelf de voor- en nadelen goed af, want goedkoop kan soms ook duurkoop zijn. Wanneer je begeleiding en faciliteiten mist en er niet veel wordt gegeven om hygiëne, kan je je afvragen of die prijs het wel waard is. Gelukkig bieden veel gyms een maand proeftijd. Zo kan jij altijd eerst even kijken of je je er prettig voelt.