Hoe leg je laminaat?

Hoe leg je laminaat?

Ben jij een man die graag zelf zijn eigen klussen doet? Die houdt van sporten, er goed uit wil zien, maar ook nog eens veel met zijn handen kan? Hieronder kun je lezen hoe je zelf laminaat leggen kunt. Ideaal, als je bijvoorbeeld wilt gaan voor een laminaatvloer in je man cave! Hieronder geven we je tips over de voorbereiding, het leggen van laminaat en de afwerking hiervan. Ben je benieuwd naar onze stappenplannen? Lees dan snel verder!

Voordelen van laminaat

De voordelen van laminaat zijn talrijk. Laminaat is namelijk:

– relatief goedkoop;

– eenvoudig te leggen;

– onderhoudsvriendelijk.

Daarnaast heeft laminaat tegenwoordig een natuurlijke uitstraling en is het verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren. Kortom: laminaat is een populaire vloerkeuze die voor veel mensen haalbaar is. Het is ideaal om bijvoorbeeld te leggen in de woonkamer, keuken, maar dus ook in een man cave staat het prachtig. Voor een ruimte als een man cave is het zelfs ideaal; laat iemand een biertje op de grond vallen, dan is dit geen enkel probleem. Het kan namelijk prima tegen een stootje en vlekken komen er echt niet snel in. Heb je een garage of werkplaats thuis? Ook hiervoor is het prima geschikt.

Voorbereiding laminaat leggen

Voordat je gaat beginnen met het leggen van het laminaat, is het belangrijk om de vloer eerst goed te inspecteren. Zorg ervoor dat de vloer egaal en stevig is, zodat het laminaat niet kan gaan schuiven of verkleuren. Mocht je vloer oneffenheden hebben of is hij niet stevig genoeg, dan kun je deze eerst opvullen met speciale vloerplaten of vloerlijm. Als je twijfelt over de stevigheid van je vloer, neem dan contact op met een professional. Zij kunnen je vloer inspecteren en eventuele problemen oplossen voordat je het laminaat gaat leggen.

Hoe laminaat leggen?

Nadat je vloer klaar is, kun je gaan beginnen met het leggen van het laminaat. Dit doe je door eerst de randpanelen neer te leggen en daarna de middelste panelen. Zorg ervoor dat de panelen goed aansluiten, zodat er geen kieren of openingen ontstaan. Gebruik hiervoor een bijvoorbeeld een hamer met een zachte kop. Als je klaar bent met het leggen van alle panelen, is het tijd om de afwerkingsstrip neer te leggen. Deze strip zorgt ervoor dat het laminaat mooi aansluit op de muur of andere vloeren. Als je klaar bent met het leggen van de afwerkingsstrip, is je laminaat vloer klaar. Dat wordt straks heerlijk genieten in je man cave met laminaatvloer!