Hoeveel kost een uitvaartverzekering per maand?

Hoeveel kost een uitvaartverzekering per maand?

Hoeveel kost een uitvaartverzekering per maand? Dat is de vraag die veel mensen zichzelf stellen als ze zich ori├źnteren op een uitvaartverzekering. Er bestaan verschillende uitvaartverzekeringen, waarvan de prijs afhankelijk is van een aantal factoren. Wil je meer weten over de soorten verzekeringen die je kunt afsluiten, hoeveel een gemiddelde uitvaartverzekering kost en waarvoor je gedekt bent? Alles over uitvaartverzekeringen lees je in dit artikel.

Hoe werkt een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering kun je afsluiten op alle leeftijden. Uiteraard zijn deze verzekeringen vooral van belang voor mensen die al wat ouder zijn. Met een uitvaartverzekering dek je de kosten voor de begrafenis of crematie, maar ook zoveel mogelijk kosten die je hieromheen hebt. Zo moet je onder andere betalen voor de kist, vervoer van de kist, catering en de uitnodigingen. Alles bij elkaar kunnen uitvaartkosten flink oplopen. Een goede begrafenisverzekering is dus belangrijk als je wilt voorkomen dat je nabestaanden met een hoge rekening worden opgezadeld.

Waarvoor je allemaal verzekerd bent hangt af van je verzekering. Je hebt twee bekende soorten uitvaartverzekeringen. Ook deze keuze heeft een invloed op de premie die je per maand moet betalen.

Kosten voor je uitvaartverzekering

Je kunt kiezen voor een kapitaalverzekering, waarmee de familie een bepaald bedrag uitgekeerd krijgt na het overlijden, maar je kunt ook kiezen voor een naturaverzekering. Met een naturaverzekering ben je niet verzekerd voor een geldbedrag, maar voor diensten en spullen die je nodig hebt bij de uitvaart. De premie die je moet betalen is meestal hoger dan bij een kapitaalverzekering, maar uiteindelijk is het voordeliger. Dit komt omdat de uitvaartondernemer met een naturaverzekering contractuele afspraken heeft met de verzekeraar. Hierdoor zijn de uitvaartkosten met een naturaverzekering meestal lager dan wanneer je geen verzekering hebt.

Hoeveel een uitvaartverzekering kost is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan je leeftijd, de soort uitvaartverzekering en de duur van de verzekering. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie uit zal vallen. Dit komt omdat de kans op overlijden toeneemt naarmate je ouder wordt. Ook de soort uitvaartverzekering heeft invloed op de hoogte van de uitvaartverzekering. Zoals je al hebt kunnen lezen, is een naturaverzekering duurder dan een kapitaalverzekering. Hoeveel je moet betalen voor je uitvaartverzekering, hangt dus vooral af van je leeftijd en de wensen die je hebt.