Populaire supplementen voor bodybuilders

Populaire supplementen voor bodybuilders

Als fanatieke bodybuilder heb je alles over om spieren te kweken. Elke training wil je meer en beter. Eten en voedingsstoffen zijn een belangrijk proces bij het trainen, wat vaak onderschat wordt. Door de juiste voedingssupplementen te gebruiken vergroot je de efficiëntie en verbeter je de resultaten van je oefeningen.

Ontbijt

Je begint de dag het liefst met veel koolhydraten, eiwitten en vetten. Koolhydraten zijn belangrijk als brandstof voor je lichaam. Eiwitten gebruik je om je spieren de juiste bouwstoffen te geven bij de trainingen. Eiwitten zijn nodig bij het herstel van spieren. Om je gewrichten te ondersteunen bij de oefeningen heb je vetten nodig. Vetten spelen ook een belangrijke rol in je hormoonherstel.

Als bodybuilder kun je het beste eiwitten, omega 3, multivitaminen en vitamine D innemen bij het ontbijt. Eiwitten voor je spieren, omega 3 voor je hart en hersenen, vitamine D voor je botten en spieren. De multivitaminen gebruik je voor overige tekorten.

Middageten

Bij het middageten is het slim om altijd een groot glas water in te nemen na de maaltijd. Net als bij het ontbijt is het belangrijk om genoeg koolhydraten, eiwitten en vetten binnen te krijgen. Een goed supplement voor de middag zijn extra aminozuren. Dit zijn de bouwstenen van eiwitten en helpen bij de spieropbouw.

Avondmaaltijd

In de avond kun je als bodybuilder ervoor kiezen om minder koolhydraten in te nemen. Dit kan helpen als je nog wat vet kwijt wil raken. Drink net als bij het middageten een glas water na de maaltijd. De maaltijd zelf moet rijk zijn aan vetten en eiwitten. Een goede optie is bijvoorbeeld rijst, biefstukreepjes, broccoli en champignons. Voor vetten kun je kiezen voor het gebruik van olijfolie.

Voor de training

Zorg dat je je maaltijd inneemt 2-4 uur voor de training. De maaltijd moet weinig vetten en vezels bevatten, omdat deze de vertering van de maaltijd vertragen. Je kunt een pre-workout voedingssupplement innemen om het meeste uit je trainingen te halen. Deze supplementen bevatten aminozuren, cafeïne en theobromine.

Na de training

Vlak na je training is een goed moment voor eiwitten en koolhydraten. Deze worden dan erg goed opgenomen door je lichaam. Denk hierbij aan eiwitshakes. Zo herstel je beter van het sporten.