Wat zijn de voordelen van het Keto dieet?

Wat zijn de voordelen van het Keto dieet?

Wil je graag afvallen? Het Keto dieet is hiervoor ideaal. Dit dieet is gebaseerd op het eten van zo min mogelijk koolhydraten, maar waarbij het eten van grote hoeveelheden vetrijk voedsel, juist wordt aangemoedigd. De gedachte achter dit dieet is dat je lichaam zich gaat richten op de verbranding van vet, in plaats van verbranding van suikers dat normaal gesproken uit koolhydraatrijk voedsel wordt gehaald. Doordat je jezelf richt op het eten van vetrijk voedsel, krijg je minder vocht binnen, waardoor je ook nog meer afvalt. Een effectieve manier om af te vallen dus. Is het Keto dieet ook iets voor jou?

Simpel dieet

Het voordeel van het Keto dieet is dat het eenvoudig werkt. In plaats van je bestaande voedingspatroon, wen je jezelf een nieuw voedingspatroon aan. Eentje die een stuk minder koolhydraten bevat, ook zul je een stuk minder eiwitten tot je nemen. Wat je wel tot je gaat nemen, is meer vetrijk voedsel. Denk hierbij aan kaas, spek en boter. Lekkere producten, waar je normaal gesproken juist te dik van wordt. Je lichaam merkt na verloop van tijd dat er geen suikers meer voorradig zijn, waardoor het automatisch overschakelt op de verbranding van vetten. Het gevolg hiervan is dat je af gaat vallen. Dat wordt dus lekker eten en afvallen tegelijk!

Goed vol te houden

Misschien zit het geheim van dit dieet wel in het feit dat je heerlijke producten mag blijven eten. Sterker nog, je mag ze ook nog eens in grote hoeveelheden tot je nemen. Denk hierbij aan heerlijke avocado’s, ook kun je volop gebruik maken van olie tijdens het bakken en braden. Juist doordat je niets lekkers hoeft te missen, is de kans groot dat je het Keto dieet schema lang vol zult houden.

Keto dieet en sporten gaan goed samen

Als je het Keto dieet gaat volgen en ook lekker wilt gaan sporten, val je nog sneller af. Het Keto dieet in combinatie met sport gaat prima. Het is wel verstandig om het sporten wel goed op te bouwen, hierdoor loop je geen blessures op en kan je lichaam wennen aan je nieuwe dieet en sportritme.