Welk bierbrouw pakket moet je kopen?

Welk bierbrouw pakket moet je kopen?

Ben je aan het twijfelen om de bierbrouw hobby op te pakken? Goed bezig, dit is een hobby waar je geen spijt van gaat krijgen. Zeker als bierliefhebber ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar het brouw proces. Waar komt bier vandaag en, beter nog, hoe wordt het gemaakt? Er zijn talloze aanbieders van bierbrouw pakketten op het internet. Waar moet jij op letten tijdens de aanschaf van een bierbrouw pakket?

Wat heb je nodig?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: 'Wat wil ik bereiken om mijn eerste brouwdag?'. Welke methodes van bier brouwen wil je leren (hevelfilter, brew in a bag, Australisch koelen). Of wil je het proces leren kennen en nog niet te veel randzaken erbij halen. Deze materialen heb je altijd nodig naar een bierbrouw pakket:

1.       Vergistingsemmer met waterslot en aftapkraan

2.       Reinigingsmiddel (zoals Oxi)

3.       Uitgeschreven brouwinstructie

4.       Thermometer

5.       8 a 10 liter (soep)pan

Met deze 5 materialen heb jij al de mogelijkheid om thuis bier te brouwen.

Extra’s – Brouwapparatuur

Wil je de brouwdag verreiken met meer brouwapparatuur om het professioneler aan te pakken? Dan is dat ook mogelijk. Hoe leuk is het namelijk om het alcoholpercentage je meten? Dit kun je doen met een hydrometer en maatbeker. Het bevorderd niet je brouwsel, maar is wel leuk om te weten.

Denk ook aan een kroonkurkapparaat. Je kunt het bier afvullen in beugelflesjes, maar het is ook mogelijk om met een kroonkurkapparaat je eigen kroonkurken op standaard bierflesjes te persen.

Een brew in a bag zou je kunnen gebruiken om de maischstap tijdens het brouwen simpeler uit te kunnen voeren.

Welke keuze heb ik qua leveranciers?

Nou zijn bovenstaande materialen zeer algemeen en bij meerdere bierbrouw pakket leveranciers aan te schaffen. Waar moet je dan opletten en wat is de beste keuze?

Bierbrouw pakket met Moutextract

Er zijn aanbieders van bierbrouw pakketten die moutextract recepten aanbieden. Moutextract is een graanpoeder wat je toevoegd aan water. Het voordeel van moutextract is dat het ontzettend simpel is. Je kookt water, voegt het moutextract toe en daarna voeg je hop extract toe en je brouwdag is klaar. Veel hobby bier brouwers beginnen met dit type pakket. Hopt en Simpelbrouwen zijn voorbeelden van leveranciers dit dit type pakket verkoopt.

Bierbrouw pakket met echte granen

Bier brouw met echte granen is hoe hobby brouwers en grote brouwerijen hun bier bereiden. Met een bierbrouw pakket met echte granen, leer je alle stappen van het bier brouwen. Je gaat maischen, spoelen, filteren zoals in een echte brouwerij wordt gedaan. Heb je al meerdere moutextract recepten gemaakt en wil je verder leren hoe bierbrouwen moet? Dan is een all grain pakket voor jou geschikt. Er zijn meerdere leveranciers van deze pakketten, maar de grote spelers zijn Brouwpunt en de Brouwbroeders.

Aan de slag

Maak je keuze aan de hand van dit blog en heel veel succes gewenst tijdens je eerste brouwdag!